Nazad na vijesti
Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje
3. kolovoz 2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Više od 30 godina SOS Dječja sela dodijeljuje Hermann Gmeiner nagradu mladim herojima, ljudima koji su se unatoč teškim životnim pričama, istaknuli na svom području te postali uzor mladima u svijetu. Između 60 nominiranih, žena i muškaraca, Kristina Ivanuš ove je godine prepoznata kao izvanredna mlada ženska osoba koja svojim primjerom doprinosi dobrobiti drugih, kao i društva. U kategoriji muškaraca, prvo su mjesto podijelili Lucia Mustata iz Rumunjske i Gebre-egziabher Gebre iz Etiopije.

Svatko od nas u životu treba uzor koji će ga voditi na njegovu putu ka osamostaljenju. Kristina ga je od malih nogu teško pronalazila. Odrasla je u SOS Dječjem selu Lekenik, a sa samo šest godina saznala je da boluje od rijetke bolesti mišića. Uz pomoć SOS mame, tete i ostalih djelatnika SOS Dječjeg sela Hrvatska, uspjela je prebroditi bolest. U tome joj je uvelike pomoglo i ronjenje.

Nakon djetinjstva provedenog po raznim liječenjima, Kristina se zaljubila u podmorje. Zahvaljujući dugogodišnjim partnerima SOS Dječjeg sela Hrvatska, Ronilačkom klubu 'Roniti se mora', Kristina se počela baviti ronjenjem i podvodnim Modelingom. Danas, četiri godine kasnije, bez toga ne može zamisliti život. Tako uz fakultet menadžmenta redovito trenira i priprema se za ispit, kako bi postala trenerica ronjenja.

Također, Kika aktivno sudjeluje u akcijama čišćenja podmorja. Sretno je zaljubljena, te uskoro planira svoj život iz Zagreba preseliti na more, u Sv. Filip i Jakov. A na tom putu mi ćemo je pratiti i podržavati. Sretno Kika!

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se