Nazad na vijesti
28. ožujak 2018.

Sastanak s Majdom Burić državnom tajnicom u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava

Predstavnici Američke gospodarske komore sastali su se s gđom Majdom Burić, državnom tajnicom u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava i savjetnicima u Uredu ministra uključujući glavnog savjetnika gosp. Miroslava Smetiška.

Tema sastanka bilo je AmCham-ovo stajalište „Mapa ljudskih potencijala kao podloga za privlačenje investicija i povećanje zaposlenosti“. Predstavnici AmCham-a istaknuli su važnost izrade nacionalne baze podataka koja bi obuhvaćala sve bitne podatke o profilima kandidata raspoloživih za zapošljavanje. Pored osnovnih podataka o profilima kandidata, poslodavcima je od velikog značaja imati i uvid u vještine kandidata, uključujući poznavanje stranih jezika, određene regije ili grada. Pregledna i lako dostupna baza podataka o raspoloživim profilima kandidata uvelike bi potencijalnim ulagačima olakšala donošenje odluke o ulaganju u Hrvatsku. 

Pored mape ljudskih potencijala prisutni su razgovarali i o nizu drugih tema koje su uključivale aktualne mjere Ministarstva za poticanje zapošljavanja, hrvatsko tržište rada kao i moguće načine buduće suradnje Ministarstva i AmCham-a. 

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se