Member seminar - ESG regulativa i nadolazeća revizija

U sklopu aktivnosti AmCham-ove ESG radne skupine održan je Member seminar koji je za cilj imao razmjenu iskustava i dobrih praksi među članovima kako bi što bolje usvojili ESG u svom poslovanju.

Seminar su održale gđa Nataša Kos, menadžerica za ESG usluge, PwC Hrvatska i gđa Renata Pentek, Manager in Capital Markets and Accounting Advisory Services, PwC Hrvatska.

Usvajanje ESG regulative donosi nove prilike za tvrtke kako bi pokazale tržištu svoja nastojanja u pogledu održivosti i korporativne odgovornosti. Iako je još uvijek rano u Hrvatskoj za očekivati neke velike strateške inovacije većine tvrtki, znamo da ESG izvješćivanje donosi malu revoluciju u procesu izvješćivanja zbog regulative jer uz standardne izvještaje, tvrtke će biti u obavezi uvrstiti i novu vrstu izvještaja, onu ESG. 

Poseban naglasak bio je na ESG regulativi koja je već važeća za financijske institucije i zbog čega bi tvrtke na tržištu trebale obratiti pozornost i na tu regulativu. Nadalje, kako se primjena regulative u bankama reflektira i na klijente banke odnosno na cijelo tržište, a što će biti vidljivo već tijekom 2024. godine.

  • 23. veljača 2024
  • 09:30h - 11:00h
  • AmCham office, Strojarska cesta 22
Rasprodano

 

 

PROGRAM:
  • 9:15 – 9:30 Registracija i kava dobrodošlice
  • 9:30 – 10:15 Predavanje
  • 10:15 – 11:00 Q&A / Rasprava

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se