Nazad na vijesti
MENTORSTVO - poziv za prijavu - AmCham Talents Alumni
20. rujan 2022.

MENTORSTVO - poziv za prijavu - AmCham Talents Alumni

Pozivamo sve prethodne generacije AmCham Talents programa da se prijave za program mentoriranja. Besplatan je i zamišljen je kao jednogodišnje neformalne konzultacije virtualno ili uživo prema terminima dogovorenim direktno između mentora i polaznika. Prijaviti se možete na e-mail event@amcham.hr uz CV i motivacijsko pismo do 30. rujna.

Sa zadovoljstvom najavljujemo da AmCham Talents Alumni nastavlja s programom mentorstva u kojem potencijalno možete pronaći mentora koji će svojim savjetima i iskustvom poduprijeti daljnji razvoj karijere. Program je namijenjen polaznicima svih prethodnih generacija Talents programa kako bi, uz podršku AmCham-a, sustavno mogli nastaviti svoj razvoj.

Prijaviti se možete tako što pošaljete motivacijsko pismo i CV najkasnije do 30. rujna na e-mail adresu: event@amcham.hr.

Mentori:

Hrvoje Badovinac, savjetnik za medicinsku tehnologiju

Hrvoje Badovinac savjetnik je za medicinsku tehnologiju i bivši regionalni direktor Medtronic Adriatic-a iskusan u raznim vještinama ključnim za poslovni uspjeh, kao što su: vođenje, upravljanje projektima, razvoj tržišta, upravljanje talentima i mentorstvo. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Zagrebu započeo je karijeru u tvrtki Banex, nakon čega je radio za Medtronic u Beču, Austrija. 1996. otvorio je predstavništvo Medtronica u Zagrebu koje je tijekom godina njegovog vodstva postalo središte za jadransku regiju.

Luka Gašpar, glavni izvršni direktor s bogatim iskustvom

Iskusni izvršni direktor velikih hrvatskih i međunarodnih kompanija kao što su Institut Nikola Tesla, Ericcson Nikola Tesla, Emerson, Vertiv, Končar i INCETEC. Inovativni jaki profesionalac s velikim postignućima u poslovnim rezultatima, poslovnom razvoju u mnogim zemljama i vođen poslovnim prilikama. Po obrazovanju magistar inženjer strojarstva i brodogradnje i dokazan u područjima top menadžmenta, vođenja, upravljanja projektima, prodaje i marketinga.

Nikola Dujmović, predsjednik / izvršni direktor tvrtke SPAN

Iskusni izvršni direktor s demonstriranom poviješću rada u industriji informacijske tehnologije i usluga. Vješt u poslovnom procesu, pregovaranju, poslovnom planiranju, analizi zahtjeva i poslovnom softveru. Snažan stručnjak za razvoj poslovanja s magistrom znanosti fokusiranim na telekomunikacije i informacijske znanosti sa Sveučilišta u Zagrebu.

dr. Milorad Gošev, prije umirovljenja generalni direktor, Roche

Nakon višegodišnjeg rada u ordinaciji opće medicine, 1986. godine dr. Gošev se zaposlio u farmaceutskoj tvrtki Pliva kao voditelj Odjela registracije, voditelj pretkliničkih i kliničkih istraživanja i razvoja u Plivinom znanstveno-istraživačkom institutu te voditelj marketinga i razvoja. Godine 1989. dr. Gošev je dobio Plivinu godišnju nagradu za istraživački rad.

Od 1991. dr. Gošev se pridružio Rocheu. Urede je otvorio u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Od 2004. godine dr. Gošev obnaša dužnost generalnog direktora podružnice Roche u Hrvatskoj, do odlaska u mirovinu 2021. godine. Fokus djelovanja na pravovremeno restrukturiranje i reorganizaciju kadrova i poslovnih procesa, temeljeno na praćenju i uspiješnom predviđanju tržišnih potreba rezultirako je tijekom 30 godina na kontinuirano unapređenje poslovanja Roche d.o.o. Danas je u terapijskim područjima u kojima je prisutan na hrvatskom tržištu, vodeća kompanija po broju pacijenata koji koriste inovativne lijekove.

Doktor medicine, poslijediplomski studij kliničkog istraživanja, sudjelovao je u više od 20 marketinških i poslovnih tečajeva institucija kao što su INSEAD i London Business School – 360 Degrees.

Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP-a Hrvatska

Anita Lacmanović rođena je u Šibeniku, a živjela je u Beču više od 30 godina, gdje je započela profesionalnu karijeru u tvrtki Hewlett Packard Austria. Nakon preseljenja u Hrvatsku, dodatno se specijalizirala za online poslovanje te je provela 12 godina na različitim menadžerskim i direktorskim pozicijama u industriji e-trgovine, uključujući dvije vodeće tvrtke za maloprodaju i veleprodaju, M SAN i Fortenova Grupu. Njezin fokus bio je na rastu i razvoju velikih online tvrtki s jasnim prioritetom maksimiziranja dobiti, optimizacije troškova te visoke operativne učinkovitosti u postizanju rezultata.

Njezino vođenje tvrtke SAP Hrvatska obilježila je nova strategija s jasnim fokusom na ubrzani prelazak korisnika na rješenja u oblaku te predanost uspjehu postojećih i budućih SAP-ovih klijenata.

Tomislav Šlat, konzultant za internacionalni razvoj poslovanja

Stručnjak za poslovni razvoj i menadžment s više od 30 godina međunarodnog prodajnog i marketinškog iskustva u Srednjoj i Istočnoj Europi, s jakim leadership i menadžerskim vještinama, upravljanjem s ograničenim resursima i iskustvom rada u različitim kulturama, s visokom razinom odgovornosti, snažnom samomotivacijom, predanošću, s izvrsnim vještinama u području međuljudskih odnosa i različitih kultura, s dokazanim"can-do" stavom. Ostvario značajna postignuća u upravljanju raznolikošću, privlačenju i razvoju talenata, stvaranju visoko angažiranih pobjedničkih organizacija s jakim vrijednostima etičkog ponašanja. Iskusan u upravljanju projektima i poslovnim procesima (Six Sigma), kao i u upravljanju projektima spajanja i preuzimanja kompanija. Predsjednik AmChama u Hrvatskoj od 2000. do 2002., trenutno Potpredsjednik Udruge stranih ulagača u Hrvatskoj. Do nedavno glavni direktor 3M-a za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

Marin Tadić, direktor Oracle Hrvatska

Marin je svoju karijeru u menadžmentu započeo u Reutersu u Austriji, gdje je 1994. dobio priliku osnivati i razvijati Reutersove urede i poslovanje u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. Tijekom sljedećih nekoliko godina uspješno je razvio značajan broj projekata u bankarskom sektoru (Forex segment) navedenih zemalja.

Od 1998. do 2002. Marin je preuzeo ulogu generalnog direktora i teritorijalne odgovornosti Hewlett-Packarda Hrvatska za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Albaniju. Tijekom tog razdoblja razvijao je sve segmente HP-ovog poslovanja poput segmenta poslovnog računalstva, pisača i skeniranja, te stolnog računalstva. Slijedi imenovanje Marina kao direktora Oracle Hrvatska gdje kontinuirano i ustrajno gradi tim stručnjaka spremnih odgovoriti na kompleksne zahtjeve u segmentu enterprise B2B, prvenstveno s korisnicima iz financijskog, telkomunikacijskog, maloprodajnog i javnog sektora. Novu odgovornost preuzeo je 2016., i to za Adriatic regiju – Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, a od 2019. je na poziciji voditelja klastera, s odgovornošću za Hrvatsku, Slovačku, Srbiju i Mađarsku.

Marin je magistrirao na Fakultetu elektrotehnike na Odsjeku za telekomunikacije i informatiku, s temom diplomskog rada o internetskim protokolima. Završio je 2005. Executive MBA na Ecole Nationale de Ponts et Chaussées (ENPC) međunarodnog menadžmenta u Parizu i na Školi menadžmenta Sveučilišta u Edinburghu.

Iskustva prve generacije sudionika programa mentorstva:

Željka Bučec: "Ukoliko želite napredovati u svojoj karijeri, preporučam mentorski program AmCham Talents Alumnija. Ovaj program savršena je prilika da razmislite o svom razvoju i obogatite svoje iskustvo. Moj mentor Hrvoje Badovinac inspirirao me svojom ustrajnošću, poštenjem, iskustvom i čovjekoljubivošću. Pomogao mi je da razvijem nove vještine svojim savjetima i iskustvom. U mojoj ulozi menadžera odgovornoj za ljude, bilo mi je izuzetno važno razumjeti organizacijski proces i načine podrške drugima jer ova uloga dolazi sa svojim izazovima. I na kraju dana, svi trebamo odušak, drugačiju perspektivu i priliku za introspekciju. Mentor vam može pomoći i voditi vas u pravom smjeru vaše karijere."

Nikša Glogoški: "Bilo je veliko zadovoljstvo sudjelovati u AmCham Talents Alumni mentorskom programu. Imao sam priliku upoznati se na neformalan način s velikim profesionalcem bogatog iskustva, gospodinom Nikolom Dujmovićem. Bilo je vrlo poučno i inspirativno razgovarati o temama koje su mi bile zanimljive, stoga zahvaljujem svom mentoru na ovoj prilici. Dodatno, bio sam pozitivno iznenađen otvorenošću SPAN tima i spremnošću da podijele svoje iskustvo i znanje budući da je moj mentor organizirao susret s voditeljima nekoliko odjela."

Igor Prodan: "Prijava na AmCham Talents Alumni program mentorstva je must have za svakog tko želi aktivno raditi na vlastitom rastu, kako poslovnom, tako i privatnom. Program omogućuje one on one konzultacije s vodećim stručnjacima iz svoga polja, koji nesebično dijele iskustvo s polaznicima. Mogu slobodno reći kako je mentorstvo od strane gospodina Tomislava Šlata bilo izuzetno profesionalno, s potpunim fokusom na prijenos savjeta i iskustva koji će mi zasigurno pomoći u daljnjim životnim izazovima. Ukoliko ste u potrazi za adekvatnom, tailor made konzultacijom, toplo preporučam prijavu na ovaj program."

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se