Nazad na vijesti
Novo stajalište: Prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona
14. lipanj 2018.

Novo stajalište: Prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona

Dana 14. lipnja 2018. godine AmCham je usvojio novo stajalište i predao komentare na javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona.

Stajalište „Prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona“ je odobreno od strane AmCham-ovih članova te predstavlja službeni stav Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Ovim dokumentom AmCham iznosi prijedloge konkretnih izmjena i dopuna važećeg Kaznenog zakona. Ove bi izmjene i dopune omogućile precizno utvrđivanje prouzročene štete i ostvarene materijalne koristi u slučajevima kršenja prava intelektualnog vlasništva koji pripadaju domeni kaznenog prava. Također, AmCham predlaže snižavanje praga za kazneni progon povrede prava intelektualnog vlasništva (kategorije počinjene “znatne štete” sukladno Kaznenom zakonu) sa 60.000,00 na 30.000,00 kuna, u cilju aktivnog obeshrabrivanja ovakvog tipa postupanja.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 230 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se