Nazad na vijesti
Novo stajalište: “Preporuke za unaprjeđenje postupka određivanja cijena lijekova“
4. lipanj 2018.

Novo stajalište: “Preporuke za unaprjeđenje postupka određivanja cijena lijekova“

4. lipnja 2018. Američka gospodarska komora u Hrvatskoj usvojila je novo stajalište „Preporuke za unaprjeđenje postupka određivanja cijena lijekova“.

Nacrtom Prijedloga plana zakonodavnih aktivnosti Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za 2018. godinu, predviđene su izmjene i dopune Zakona o lijekovima radi uspostave novog sustava određivanja cijena lijekova u kojem bi Agencija za lijekove i medicinske proizvode, HALMED, utvrđivala najvišu dozvoljenu cijenu lijeka po kojoj bi nositelj odobrenja prodavao lijek na hrvatskom tržištu.

AmCham u ovom stajalištu iznosi preporuke za unaprjeđenje postupka određivanja cijena lijekova.

Usvajanjem AmCham-ovih preporuka omogućila bi se bolja usklađenost postupaka koji se provode na razini Hrvatske s pravnim okvirom Europske unije i praksama drugih država članica te napravio iskorak u smjeru veće učinkovitosti.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 230 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se