Nazad na vijesti
Novo stajalište „Prijedlozi za unaprjeđenje Elektroničkog oglasnika za javnu nabavu RH“
19. svibanj 2023.

Novo stajalište „Prijedlozi za unaprjeđenje Elektroničkog oglasnika za javnu nabavu RH“

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj objavila je novo stajalište „Prijedlozi za unaprjeđenje Elektroničkog oglasnika za javnu nabavu RH“.

Elektronički oglasnik za javnu nabavu RH (EOJN) je službeni portal za objavu obavijesti o javnoj nabavi u Hrvatskoj. EOJN je centralni informacijski sustav namijenjen naručiteljima, ponuditeljima i drugim zainteresiranim stranama za provedbu postupaka javne nabave u skladu s propisima Hrvatske i Europske unije.

Oglasnik objavljuje obavijesti o javnoj nabavi koje su obvezne prema Zakonu o javnoj nabavi i drugim propisima, kao što su obavijesti o objavi javnih natječaja, okvirnih sporazuma, pregovaračkih postupaka bez prethodne objave, jednostavne nabave i sl. Oglasnik omogućuje transparentnost i javnost postupaka javne nabave, pristup informacijama o nabavi za sve zainteresirane strane te olakšava sudjelovanje u postupcima nabave.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja prije nekoliko godina najavilo je razvoj nove platforme EOJN-a. Nakon provedenog postupka javne nabave u 2022. godini odabran je ponuditelj kojem je povjeren zadatak izrade novog Elektroničkog oglasnika. 

Američka gospodarska komora ovim stajalištem iznosi prijedloge za unaprjeđenje Elektroničkog oglasnika za javnu nabavu RH.

Stajalište „Prijedlozi za unaprjeđenje Elektroničkog oglasnika za javnu nabavu RH“ dostupno je ovdje.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se