Nazad na vijesti
Pioniri privatnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj
21. rujan 2022.

Pioniri privatnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj

Američki koledž RIT Croatia proslavio četvrt stoljeća u Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 19. rujna, 2022. američki koledž RIT Croatia prigodno je obilježio 25.-tu obljetnicu na svečanosti koja je upriličena u Kazalištu Marina Držića. Tom prigodom prisutnima su se obratili prof. dr.sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Mato Franković, gradonačelnik grada Dubrovnika, kao i dr. sc. James H. Watters, predsjednik Nadzornog odbora RIT Croatia i viši potpredsjednik financija i administracije RIT-ja te predsjednik i dekan RIT Croatia, Don Hudspeth.

Prije točno četvrt stoljeća renomirano sveučilište Rochester Institute of Technology otvorilo je vrata američkom visokom obrazovanju u Hrvatskoj. Tada je, u suradnji s tadašnjem hrvatskim ministarstvom nadležnim za obrazovanje, u Dubrovniku osnovan ACMT (American College of Management and Technology), danas poznat pod imenom RIT Croatia.

RIT Croatia je najstarija privatna visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj osnovana 1997. godine, s preko 2 800 uspješnih diplomanata iz Hrvatske i svijeta!

Tijekom ceremonije proslave dodijeljene su sljedeće nagrade:

Zahvala Gradu Dubrovniku na kontinuiranoj potpori u radu i dobrodošlici na samom početku rada te u daljnjem razvoju. Nagradu je preuzeo gradonačelnik gdin. Mato Franković.

Zahvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji na kontinuiranoj potpori te pomoći da RIT Croatia postane važan dio obrazovne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Nagradu je preuzeo župan dubrovačko-neretvanski gdin. Nikola Dobroslavić.

Zahvala Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na kontinuiranoj potpori u radu, a posebno na njihovoj viziji i početnom pozivu da RIT otvori svoja vrata i u Hrvatsku. Nagradu je preuzeo ministar znanosti i obrazovanja RH, prof.dr.sc. Radovan Fuchs.

„Slaviti četvrt stoljeća uspješnog poslovanja na hrvatskom tržištu kao američka privatna visokoobrazovna institucija velika je stvar. Proteklih godina smo puno toga ostvarili. Izrasli smo u snažan brand za kvalitetno visoko obrazovanje u Hrvatskoj, čiji diplomanti danas grade karijere i postavljaju trendove u raznim industrijama, u više od 40 zemalja svijeta. Osim ponosa kojeg osjećamo kada su u pitanju uspjesi naših studenata i diplomanata, izuzetno smo ponosni i na kvalitetne odnose s lokalnim zajednicama, ministarstvom i ostalim državnim institucijama nadležnim za visoko obrazovanje u Hrvatskoj, kao i s partnerima iz industrije na lokalnoj, nacionalnoj i regionalnoj razini. Nastavljamo graditi čvrste odnose sa svim relevantnim dionicima promišljajući o novim i inovativnim načinima suradnje s ciljem adekvatne pripreme studenata za globalno tržište rada. I na kraju, a ne manje važno, koristim ovu priliku da zahvalim i svim zaposlenicima na predanosti i izvrsnosti koju svakoga dana donose naše kampuse. “, izjavio je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia.

S ciljem promocije učenja i obrazovanja, koledž u sklopu obilježavanja 25. godina poslovanja, organizira 15 besplatnih radionica / predavanja za opću javnost na svojim kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Radionice će trajati od 19. rujna do 30. rujna, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem na www.croatia.rit.edu

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se