Pregled mogućnosti financiranja iz EU fondova u zdravstvu

Financijska perspektiva Europske unije 2014. – 2020.; strateški okvir za programiranje EU fondova post-2020: NRS 2030; financijska perspektiva Europske unije 2021. – 2027. te mogućnosti financiranja zdravstvene industrije post 2020. bile su samo neke od tema o kojima je govorila Ana Odak, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU na sastanku AmCham-ovog Odbora za zdravstvo 4. veljače 2020.

Što se tiče novog višegodišnjeg financijskog okvira, zdravstvene politike bit će financirane i putem namjenskog financiranja (u okviru ESF-a +), kao i različitim financijskim instrumentima, rečeno je na sastanku. Financiranje aktivnosti povezanih sa zdravljem bit će dostupno putem socijalnog fonda, kao i putem istraživanja, digitalnog tržišta, regionalnih i kohezijskih fondova te drugih mehanizama potpore koji povećavaju učinak zdravstvenih politika. 
Kako bi se poboljšao učinak proračuna EU-a u zdravstvenim politikama, ostali financijski instrumenti EU-a (tj. Obzor Europa, Digital Europe, fond InvestEU itd.) također će se suočiti s prioritetima javnog zdravstva.

Kao ključna područja intervencije, navedena je prevencija bolesti u cilju smanjenja troškova liječenja i poboljšanja kvalitete života („Help me stay healthy“); poboljšanje pristupa i povećanje kvalitete liječenja i dostupnosti novih terapija („Help me recover“); nova rješenja za njegu starijih i nemoćnih („Help me live well“) te personalizirana medicina.

  • 4. veljača 2020
  • 15:00h - 16:30h
  • AmCham, Strojarska cesta 22
Rasprodano

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se