Nazad na vijesti
23. srpanj 2020.

Sastanak AmCham-a s Predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se o gospodarskoj situaciji i uvjetima poslovanja tijekom krize uzrokovane pandemijom korona virusa, kao i o aktivnostima koje je potrebno poduzeti za podizanje hrvatske konkurentnosti i rast ulaganja. Predstavnici Američke gospodarske komore predstavili su i rezultate istraživanja provedenog tijekom lipnja među stotinjak tvrtki koje pokazuje kako 47 posto njih očekuje probleme u poslovanju u idućih šest mjeseci. Iako se razgovaralo i o potrebi poreznog rasterećenja, predstavnici Američke gospodarske komore naglasili su kako je najvažnije osigurati transparentnost, pravnu sigurnost i predvidive uvjete poslovanja.

U izaslanstvu Američke gospodarske komore su bili  Ruža Tomić Fontana, predsjednica Vijeća upravitelja i glavna direktorica Coca-Cola HBC Adria, Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore,  Mihael Furjan,tajnik-rizničar i predsjednik Uprave Plive te Miodrag Matijaca, član Vijeća upravitelja  i glavni direktor Teknoxgroup Hrvatska.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se