Nazad na vijesti
Sastanak s Johnom G. Murphyjem, višim potpredsjednikom za međunarodnu politiku, U.S. Chambera
8. svibanj 2023.

Sastanak s Johnom G. Murphyjem, višim potpredsjednikom za međunarodnu politiku, U.S. Chambera

Predstavnici AmCham-a sastali su se s gospodinom Johnom G. Murphyjem, višim potpredsjednikom za međunarodnu politiku u U.S. Chamberu.

Izvršna direktorica AmCham-a Andrea Doko Jelušić i gosp. Murphy razgovarali su o bilateralnoj trgovini s fokusom na potpisivanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a koje se dogodilo u prosincu 2022. godine.

Složili su se da je to važan korak za ljude i poduzeća iz obje zemlje. Puni učinak Ugovora će stupiti na snagu kada ga ratificiraju Hrvatska i SAD.

John G. Murphy vodi zagovaranje javnih politika U.S. Chambera u vezi s međunarodnom trgovinskom i investicijskom politikom. Otkako se pridružio Chamberu 1999., Murphy je vodio njegove uspješne kampanje kako bi pridobio kongresno usvajanje trgovinskih sporazuma s desetak zemalja i svoje zagovaranje oblikovanja brojnih drugih zakona o trgovini. Redovito zastupa U.S. Chamber pred Kongresom, administracijom, stranim vladama i Svjetskom trgovinskom organizacijom.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se