Nazad na vijesti
Sastanak s Majom Kuhar, predsjednicom DKOM-a
29. svibanj 2023.

Sastanak s Majom Kuhar, predsjednicom DKOM-a

Predstavnici AmCham-a sastali su se s gđom Majom Kuhar, predsjednicom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave te kolegama, gđom Danijelom Antoković i gosp. Zvonimirom Jukićem.

Na sastanku je predstavljeno AmCham-ovo stajalište „Prijedlozi za unaprjeđenje Elektroničkog oglasnika za javnu nabavu RH“ u kojem članovi Komore predlažu novitete za izradu novog EOJN-a.

Prijedlozi uključuju mogućnost pretplate na objave Prethodnih savjetovanja i Jednostavne nabave, automatsko popunjavanje ESPD-a, automatski uvid u ponudu, označavanje/odznačavanje grupa unutar ESPD obrasca, obavezna objava jednostavnih nabava u Elektroničkom oglasniku (izmjena ZJN 2016), automatsko povlačenje dokaza koji se dobivaju dohvatom iz registara za podugovaratelje i oslanjatelje, povezivanje EOJN-a sa FINA e-računom u postupcima nabave, planovi nabave, anonimizacija preuzimanja dokumentacije i postavljanja upita i automatizacija generiranja naloga za plaćanje naknade troškova žalbenog postupka.

Gđa Kuhar je pozdravila AmCham-ove preporuke te istaknula kako će nova platforma EOJN-a na sveobuhvatan način uključivati promjene koje su na dobrobit i ponuditelja i naručitelja te da se i dio AmCham-ovih preporuka planira inkorporirati. 

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali gđa. Andrea Doko Jelušić, gđa Jelena Markulin, gosp. Mijo Čavlina te gosp. Dražen Malbašić. 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se