Nazad na vijesti
Sastanak s pomoćnicom ravnatelja HZZO-a Jelenom Curać
13. srpanj 2023.

Sastanak s pomoćnicom ravnatelja HZZO-a Jelenom Curać

Predstavnici Američke gospodarske komore u Hrvatskoj sastali su se s Jelenom Curać, pomoćnicom ravnatelja HZZO-a za informacijske tehnologije.

Na sastanku se razgovaralo o AmCham-ovom prijedlogu dostavljanja dokumentacije o izmjenama i dopuni liste lijekova u elektroničkom obliku koji bi trebao biti uklopljen u najavljeni novi informacijski sustav HZZO-a. 

Tom je prigodom potvrđeno da će HZZO novi sustav uvesti do kraja 2023. godine koji će omogućiti direktnu komunikaciju s dionicima zdravstva kroz sustav sličan e-građani. 

Novi eHZZO središnji IT sustav HZZO-a trebao bi povećati učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalnu razmjenu podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te biti u mogućnosti uspostaviti bržu i učinkovitiju interoperabilnost na svim razinama.

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali Jurica Toth, predsjedatelj Odbora za zdravstvo (Medtronic Adriatic); Ivo Šegota, zamjenik predsjedatelja Odbora za zdravstvo (MSD) i Svjetlana Momčilović, voditeljica politika.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se