Nazad na vijesti
Sastanak s pomoćnicom ravnatelja za informacijske tehnologije HZZO-a
24. studeni 2023.

Sastanak s pomoćnicom ravnatelja za informacijske tehnologije HZZO-a

Predstavnici AmCham-a sastali su se s Jelenom Curać, pomoćnicom ravnatelja za informacijske tehnologije HZZO-a.

Na sastanku se razgovaralo o nedavno objavljenom AmCham-ovom stajalištu „Digitalna transformacija zdravstva“.

Nakon osvrta na Europski prostor za zdravstvene podatke i pregleda hrvatskog zakonodavnog okvira u području digitalizacije zdravstva koje je potrebno prilagoditi, predstavnici AmCham-a predstavili su važnost digitalnog upravljanja lijekovima i automatizacije u zdravstvenim ustanovama, aktivnog uključivanja pacijenata u mjerenje ishoda liječenja te implementacije preventivnog projekta. Isto tako spomenuli su i važnost edukacije zdravstvenih djelatnika i pacijenata o digitalnim tehnologijama, korištenje EU fondova za digitalnu transformaciju zdravstva te mjerenje ishoda i upotrebe podataka.

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali Jurica Toth, predsjedavajući Odbora za zdravstvo (Medtronic Adriatic), Miroslav Šaban, član Odbora za zdravstvo (Philips), i  Svjetlana Momčilović, voditeljica politika.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se