Nazad na vijesti
Sastanak s predstavnicima Europske komisije na temu digitalizacije
26. siječanj 2024.

Sastanak s predstavnicima Europske komisije na temu digitalizacije

Gosp. Dean Kosty, predsjedavajući AmCham-ovog Odbora za digitalnu ekonomiju sastao se s gosp. Guidom Acchionijem i gosp. Vladimirom Dukovićem iz Europske komisije.

Tema sastanka bila je napredak Hrvatske u sklopu procesa digitalne transformacije i provedbe Politike „Put u digitalno desetljeće“ s ciljem pripreme izvješća o napravljenim aktivnostima u proteklom jednogodišnjem razdoblju.
 
Sudionici su razgovarali o ključnim aspektima Digitalnog desetljeća, poput digitalne infrastrukture, digitalizacije poslovanja, zelene i digitalne sinergije te povećanja pristupa digitalnim pravima i principima. Posebna pažnja posvećena je ostvarivanju ciljeva poput gigabitne mreže za sve korisnike, ekološke održivosti poluvodiča, kvantnih računala te rasta inovativnih poduzeća i dostupa financijama.

Sastanak je ukazao na važnost suradnje između poslovne zajednice i regulatornih tijela kako bi se ostvarili ciljevi Digitalnog desetljeća, istraživanje i inovacije, jačanje digitalne infrastrukture te osiguranje konkurentnosti, otpornosti i kibernetičke sigurnosti u digitalnom okruženju Hrvatske.

Domaćin i organizator sastanka bio je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se