Nazad na vijesti
Sastanak s predstavnicima FINA-e
31. siječanj 2019.

Sastanak s predstavnicima FINA-e

Predstavnici AmCham-a sastali su se u četvrtak, 31. siječnja 2019., s predstavnicima FINA-e. Teme sastanka bile su inicijativa AmCham-a za uvođenje kartičnog plaćanja u javnu upravu i stajalište „Preporuke za povećanje učinkovitosti rada sudskog registra“.

Predstavnici FINA-e pozdravili su inicijativu AmCham-a za uvođenje kartičnog poslovanja u javnu upravu i napredak koji je do sada napravljen zahvaljujući dosadašnjim naporima Komore na inicijaciji, organizaciji i koordinaciji procesa.

Prema izvještaju Doing Business izrađenom od strane Svjetske banke za 2018. godinu, Hrvatska je zauzimala 51. mjesto od 190 zemalja čija se socio-ekonomska klima razmatrala prilikom izrade izvještaja, a prema istom izvještaju za 2019. zauzela je 58. mjesto. Pri tome, jedan od najlošijih rezultata Hrvatska bilježi u kategoriji Starting a business. AmCham je stoga izdao niz preporuka – s naglaskom na digitalizaciju - kojima se smjera unaprijediti sustav registra.

O preporukama iz stajališta predstavnici AmCham-a razgovarali su s predstavnicima FINA-e s ciljem razmjene mišljenja i ostvarivanja buduće suradnje po ovom pitanju.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 240 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se