Nazad na vijesti
Sastanak s predstavnicima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
18. srpanj 2023.

Sastanak s predstavnicima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Predstavnici AmCham-a sastali su se s Draženom Opalićem, ravnateljem Uprave za rad i zaštitu na radu i Josipom Klišanin, načelnicom Sektora za radne odnose.

Na sastanku se razgovaralo o nedavno objavljenom AmCham-ovom stajalištu „Prijedlozi za izmjene i dopune Zakona o radu“.

Unatoč dobrim namjerama Vlade RH za prilagodbom radnog zakonodavstva suvremenim gospodarskim tokovima, izmjenama i dopunama Zakona o radu nisu obuhvaćene sve potrebne izmjene i prilagodbe radnog zakonodavstva. Isto tako, od same primjene Zakona, poslodavci se svakodnevno susreću s nedoumicama i nejasnoćama pri tumačenju određenih odredbi samog Zakona.  

Prijedlozi za izmjene i dopune Zakona o radu koje je AmCham predstavio odnose se na ugovor o radu na određeno vrijeme, zaštitu privatnosti radnika, izradu plana godišnjih odmora, izdvojeno mjesto rada i rad na daljinu, naknadu plaće za vrijeme godišnjeg odmora te zamjenu prekovremenog rada slobodnim danima.

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, Andreja Gracin, zamjenica predsjedatelja Odbora za trgovinu i investicije (Telemach Hrvatska), Dubravka Lacković-Smole, članica Odbora (Crowe Hrvatska) te Svjetlana Momčilović, voditeljica politika.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se