Nazad na vijesti
Sastanak s predstavnicima SAFU-a
6. svibanj 2022.

Sastanak s predstavnicima SAFU-a

Na sastanku su ispred Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije sudjelovali su gđa Ana-Marija Perović, pomoćnica ravnatelja i Vedran Težak, pomoćnik ravnatelja.

Tema sastanka bila je AmCham-ovo stajalište „Unaprjeđenje nadležnosti institucija u sustavu javne nabave“.
Sudionici sastanka razgovarali su o nadležnostima institucija u sustavu javne nabave u Hrvatskoj i poteškoćama s kojima se susreću naručitelji i ponuditelji. Institucije unutar sustava zadužene za javnu nabavu često imaju različitu organizacijske uloge i zadatke iz kojih posljedično proizlazi  djelovanje koje može činiti kao da je suprotno djelovanju drugih institucijama. 

Predstavnici AmCham-a i SAFU-a složili su se da je nužna snažnija harmonizacija djelovanja institucija kako bi se što je moguće više umanjila poslovna neizvjesnost za naručitelje i ponuditelje. 

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali predstavnici AmCham-ovog Odbora za javnu nabavu gđa Jelena Markulin, gđa Kristina Singer i gosp. Dražen Malbašić.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se