Smart Growth - Live with Harvard Business Review Press

AmCham u suradnji s Harvard Business Review Press-om donosi vrhunske pisce knjiga o menadžmentu. Na ovom on-line događanju Whitney Johnson, izvršna direktorica Disruption Advisors predstavila je ključne uvide iz svoje nove knjige Smart Growth.

Kako razvijati svoje ljude kako biste razvili svoju tvrtku

Voditi timove i organizacije nikada nije bilo izazovnije nego sada. Ali postoji prilika usred kaosa.

Sada smo u eri rasta posttraumatskog stresa. Studija Egona Zehndera izvještava da se 80% izvršnih direktora složilo da trebaju transformirati sebe, kao i svoje organizacije – u odnosu na 26% prije pandemije. U svojoj novoj knjizi Pametan rast: Kako razvijati svoje ljude kako biste razvili svoju tvrtku (Harvard Business Review Press; 11. siječnja 2022.) Whitney Johnson nudi skup alata za ozbiljan pristup rastu.

Johnson pruža duboki uvid u svoj okvir S krivulju učenja, koji se temelji na krivulji difuzije koju je definirala E.M. Rogers, a doradila tijekom njezine suradnje s pokojnom ikonom Harvard Business School, Claytonom Christensenom (The Innovator's Dilemma). Uz autoritet i pristupačnost, ona nam daje novi način razmišljanja o rastu i načinu na koji ga doživljavamo, kako bi nam pomogla da razmislimo gdje smo i što je sljedeće.

S krivulja učenja jednostavan je vizualni model koji prikazuje svaku novu naučenu vještinu i svaki izazov s kojim se suočava, kao posebnu krivulju učenja. Ukazujući na našu urođenu želju za učenjem i provodeći je u djelo, Johnson pomaže čitateljima da zacrtaju svoj vlastiti rast i odgovore na tri važna pitanja:

  • Zašto je tako teško započeti nešto novo?
  • Kako dobiti i održati zamah nakon što se počne?
  • Zašto, nakon što ste u nečemu dobri, osjećate da to ne možete nastaviti raditi?

Oslanjajući se na svoje iskustvo u pomaganju organizacijama s visokim rastom u razvoju pojedinaca, Johnson opisuje kako S krivulja učenja može pomoći vođama da rastu svoje organizacije, privuku i zadrže vrhunske talente, provedu planiranje sukcesije i konfiguriraju tim.

Ljudi nisu najvrjedniji resurs organizacije - oni su organizacija. S pametnim rastom Whitney Johnson pruža ključni resurs za podršku individualnom i korporativnom uspjehu.

  • 12. svibanj 2022
  • 08:30h - 10:30h
  • Webinar
Rasprodano
O autoru

Whitney Johnson je izvršna direktorica tvrtke za razvoj talenata Disruption Advisors i jedna je od 50 vodećih poslovnih mislilaca u svijetu kako ih je nazvao Thinkers50. Ona je nagrađivana autorica, redoviti govornik i česta predavačica Korporativnog učenja na Harvard Business School. Česti suradnik Harvard Business Review i MIT Sloan Management Review, Johnson je autor nekoliko najprodavanijih knjiga uključujući Disrupt Yourself i Build an A Team.
 

O programu u suradnji s HBR Press-om

Webinari uživo s autorima HBR Press-a

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se