natrag na listu članova

Adcubum d.o.o.

Kategorija Corporate Member Industrija: Informacijska tehnologija

Adcubum d.o.o. je tvrtka nastala greenfield ulaganjem u Republiku Hrvatsku i nositelj je osnivanja i razvoja Centra za razvoj softverskih rješenja u Zagrebu. Centar je otvoren u 11. mjesecu 2018. godine i razvija se u skladu s planom zapošljavanja i poslovanja. Riječ je o ulaganju u uslužne djelatnosti visoke dodane vrijednosti usmjerenom na razvoj i izvoz.

Tvrtka planira u idućih pet godina postepeno u centru zaposliti dvjesto IT stručnjaka koji će zajedno s kolegama iz ostalih podružnica Adcubuma raditi na daljnjem razvoju tvrtkinog temeljnog softverskog rješenja adcubum SYRIUS namijenjenog industriji osiguranja, kao i na razvoju novih softverskih modula u područjima aplikacija te obrade i analitike podataka. Odluka o investiciji nastala je kao rezultat ubrzanog razvoja matične kompanije uslijed povećane potražnje za informatičkim rješenjima koje nudi na tržištu i potrebe za dodatnim pronalaskom odgovarajućih stručnih profila zaposlenika. Nakon evaluacije četrdeset gradova u uži krug je ušlo šest gradova, a na kraju je odabran Zagreb ponajprije zbog visoke profesionalnosti IT stručnjaka, poznavanja stranih jezika, kulturološke sličnosti i potpore od strane državnih institucija. Investitor i matična tvrtka je Adcubum AG, švicarska informatička tvrtka osnovana prije dvadeset godina. Specijalizirana je za poslovna informatička rješenja namijenjena velikim i malim osiguravajućim društvima, s poslovnim ciljem ostvarivanja vodeće pozicije u segmentu digitalnih rješenja za osiguranja na prostoru Njemačke, Austrije i Švicarske. Ključni proizvod je adcubum SYRIUS, cjelovito softversko rješenje koji omogućuje osiguravajućim društvima da gotovo sve svoje procese obavljaju unutar istog informatičkog rješenja uz moguću prilagodbu specifičnim zahtjevima kroz parametrizaciju i fleksibilnost softverskog sustava. Tvrtka je u privatnom vlasništvu u kojem zaposlenici imaju gotovo 35 posto vlasništva.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se