Nazad na vijesti
Allergan je postao dio globalne biofarmaceutske kompanije AbbVie
15. svibanj 2020.

Allergan je postao dio globalne biofarmaceutske kompanije AbbVie

Globalna biofarmaceutska tvrtka AbbVie nedavno je objavila uspješno dovršenje akvizicije farmaceutske tvrtke Allergan d.d. Zaključno s datumom 8. svibnja 2020. godine, svi procesi, potrebni za službeno ujedinjavanje ovih dviju tvrtki, u potpunosti su dovršeni.

„Zadovoljni smo što smo uspješno dosegli i realizirali ovu prekretnicu, iznimno važnu za našu tvrtku, sve zaposlenike, dioničare te bolesnike koji su uvijek i u potpunosti u centru našeg djelovanja.“, naglasio je Richard A. Gonzalez, CEO tvrtke AbbVie, te dodao:
„Nove kolegice i kolege iz Allergana kao i naše kolegice i kolege koji su sudjelovali u ovom značajnom trenutku za obje tvrtke, zaslužuju sve pohvale za predani rad i uloženi trud. Novi AbbVie bit će diversificirani lider u mnogim važnim terapeutskim područjima, sa značajnim dijelom portfelja koji je trenutno na tržištu, ali i sa svijetlom budućnošću, vođenom lijekovima koji tek dolaze. S druge strane, financijska struktura omogućit će nam nastavak ulaganja u inovacije te istraživanje i razvoj, kako bismo i dalje pružali odgovarajuće alate za rješavanje nekih od najtežih zdravstvenih stanja koja pogađaju bolesnike diljem svijeta. Ponosan sam na obje organizacije i radujem se prilikama koje nam se nalaze na daljnjem putu.“

Tvrtka Allergan poslovanju tvrtke AbbVie doprinijet će svojim znanjem i proizvodima u područjima neurološke znanosti te zdravstvene estetike. Spomenuti dio portfelja nadogradit će postojeće temelje tvrtke AbbVie, koje čine imunologija, virologija, hematologija i neurologija.

Ljubiša Mitof-Višurski, generalni direktor AbbVie Adriatic regije, ističe:

„Zadovoljstvo nam je što je akvizicija tvrtke Allergan uspješno dovršena i vrlo smo uzbuđeni radi potencijala koji ovo ujedinjenje nudi bolesnicima, ali i zdravstvenim djelatnicima. Udruživanje naših dviju tvrtki pruža nam mogućnosti za nova ulaganja u obećavajuća inovativna rješenja na području medicine i znanosti koja bi, na dugotrajnom planu, trebala unaprijediti postojeće i buduće mogućnosti liječenja i pristupu bolesnicima u nekoliko različitih terapijskih područja.“

HR-ABBV-200007, svibanj 2020

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se