natrag na listu članova

Atlantic Grupa d.d.

Kategorija Patron Member Industrija: Proizvodi široke potrošnje

Atlantic je jedno od vodećih poduzeća za proizvodnju hrane i pića u regiji jugoistočne Europe te vodeći europski proizvođač sportske i funkcionalne hrane robne marke Multipower. Poduzeće je također vodeći distributer robe široke potrošnje u regiji južne i istočne Europe te osigurava najbolju uslugu distribucije i vodeći položaj na tržištu za glavne proizvode.

Atlantic Grupa – poduzeće dodane vrijednosti Atlantic Grupa je multinacionalno poduzeće sa sjedištem u Zagrebu, u Hrvatskoj. Atlantic je jedno od vodećih poduzeća za proizvodnju hrane i pića u regiji jugoistočne Europe te vodeći europski proizvođač sportske i funkcionalne hrane robne marke Multipower. Poduzeće je također vodeći distributer robe široke potrošnje u regiji južne i istočne Europe te osigurava najbolju uslugu distribucije i vodeći položaj na tržištu za glavne proizvode. Atlantic Grupa pokrenuta je 1991. godine kao distributer robe široke potrošnje u Hrvatskoj, ali nakon dobro promišljenog i kontinuiranog procesa akvizicija brzo se razvila u vodećeg proizvođača instant vitaminskih pića (Cedevita, Multivita), proizvoda za osobnu njegu (Plidenta, Melem, Rosal), dodataka prehrani (Dietpharm) i bezreceptnih lijekova (Fidifarm) te u pružatelja vrhunskih farmaceutskih usluga (Farmacia). Atlantic Grupa je 2010. ostvarila značajnu akviziciju regionalnog prehrambenog diva Droge Kolinske, a danas ima konsolidirani prihod od više od 630 milijuna eura, prošireni asortiman snažnih regionalnih robnih marki (Argeta, Cockta, Barcaffe, Grand kafa, Donat Mg, Smoki, Bananica), poduzeća u 12 zemalja i više od 4000 zaposlenika diljem regije i Europe. U zapadnoj Europi Atlantic Grupa najpoznatija je po svojoj glavnoj robnoj marki sportske prehrane Multipower. Nakon posljednje akvizicije Atlantic Grupa proširila je svoje prisustvo na tržištu zapadne Europe robnim markama visoke kvalitete: delikatesnim namazom Argeta i prirodnom vodom obogaćenom magnezijem Donat Mg, uz značajan potencijal rasta.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se