Nazad na vijesti
Globalni plan Pfizera protiv COVID - 19 i donacije u Hrvatskoj
16. travanj 2020.

Globalni plan Pfizera protiv COVID - 19 i donacije u Hrvatskoj

Pfizer je sve napore objasnio u Globalnom planu u pet točlaka s fokusom na odjel za istraživanje i razvoj nastojeći razviti antivirusni spoj za liječenje SARS-CoV-2. Pfizer Hrvatska je u razdoblju krize COVID-19 i zbog potresa donirao 46.500 eura, 2 prijenosna računala i rad volontera.

Sve kolege iz Pfizer-a prije svega žele izraziti veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima jer smo svjesni njihovog neprocjenjivog truda za bolesnike i za sve nas u sadašnjim kriznim uvjetima. Zahvalni smo što svoj posao obavljaju profesionalno i sa srcem. Pfizer neumorno radi u pomaganju mnogim zemljama i društvima u borbi protiv COVIDa-19.

U pogledu sigurnosti, minimiziranju rizika od širenja virusa i praćenja vladinih uputa, poduzeli smo odgovarajuće korake u zaštiti naših kolega i bolesnika:

  • odmah smo uveli rad od kuće za sve zaposlenike
  • povećali uporabu digitalnih kanala putem kojih ćemo dalje obavještavati o našim proizvodima i uslugama
  • osigurali smo i pomno nadziremo neprekidnu opskrbu našim lijekovima.

Kao što je navedeno u Globalnog plana u pet točaka za borbu protiv bolesti COVID-19, Pfizer globalno ulaže veliki napor u Odjelu za straživanje i razvoj, pokušavajući razviti antivirusni spoj za borbu protiv SARS-CoV-2 koji uzrokuje ovu pandemiju, te istražuje i druge terapije koje imaju znanstveno dokazan potencijal kao pomoć u liječenju bolesnika koji se bore s ovim virusom i razvija cjepivo za prevenciju infekcije.

Osim Globalnog Plana Pfizer se organizirao i na lokalnoj razini podupirući zajednice, zdravstvene institucije i vlade putem različitih donacijslih programa. U tom kontekstu Pfizer je globalno donirao 40 miliuna američkih dolara humanitarne potpore. Također, velik broj zaposlenika Pfizera se globalno mobiliziralo kao volonteri da bi pomogli u borbi protiv COVIDa-19 diljem svijeta.

Pfizer Croatia u vrijeme COVID-19 krize i dodatnih šteta na bolnicama uzrokovanih potresom donirao je ukupno 46.500 eura, 2 laptopa uz volonterski rad kolega:

  • 10.000€ za Dječju bolniciu u Klaićevoj
  • 10.000€ za KBC Sestre Milosrdnice
  • 10.000€ za KBC Rebro
  • 15.000€ Hrvatskoj ljekarničkoj komori za “Projekt kontinuirane i sigurne isporuke lijekova na recept tijekom epidemije COVID-19 u Hrvatskoj”
  • 1.500€ Kardiološkoj klinici u KBC Sestre Milosrdnice za zaštitne vizire
  • 2 Laptopa za Udruge bolesnika “ Sve za nju” kako bi im se omogućio nastavak rada od kuće
  • medicinski obrazovane kolege dežuraju kao volonteri u Nacionalnom call-centru.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se