natrag na listu članova

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, dioničko društvo

Kategorija Corporate Member Industrija: Financijske usluge

Hrvatska poštanska banka osnovana je u listopadu 1991. u vlasništvu Hrvatske pošte. U 30 godina poslovanja mijenjala je vlasničku strukturu, no i danas je u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske.

HPB ima 586 000 klijenata, imovinu 5,85 milijardi eura te kapital od 525 milijuna eura. Sa 69 vlastitih poslovnih jedinica, kao i putem mreže strateškog partnera Hrvatske pošte, HPB ima najširu i najdostupniju poslovnu mrežu u Hrvatskoj u kojoj građani klijenti Banke u svim dijelovima Republike Hrvatske mogu koristiti bankovne usluge Tržišnim pristupom i kontinuiranim unaprjeđenjima Banka omogućuje kvalitetan i cjelovit financijski servis građanima, državnoj upravi te hrvatskim gospodarstvenicima bilo da se radi o malim, srednjim ili velikim poduzećima. Tijekom 2019. godine HPB je pripojila Jadransku banku i HPB-Stambenu štedionicu, a 2023. Novu hrvatsku banku, nekadašnji Sberbank, čime se nastavlja razvoj i izgradnja snažne i moderne banke.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se