Nazad na vijesti
Hrvatski odbojkaši izborili Europsko prvenstvo
16. svibanj 2021.

Hrvatski odbojkaši izborili Europsko prvenstvo

Hrvatska odbojkaška reprezentacija ostvarila je pobjedom nad Nizozemskom od 3:2 i nastup na Europskom prvenstvu koje se u rujnu održava u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, i to nakon nekoliko ''sušnih'' godina, točnije, posljednji puta na Euru su naši nastupili 2015. godine u Italiji.

Bila je to igra živaca, težak psihološki susret, ali ništa manje ne i fizički zahtjevan, jer dan ranije su hrvatski odbojkaši u pet setova slomili otpor Šveđana, dok su Nizozemci imali dan više za odmor.

Ivan Raič, korektor naše reprezentacije kojem je pripala završnica susreta, i koji je uz Filipa Šestana sa 17 poena bio najučinkovitiji u našim redovima, otkrio je: ''Znali smo prije utakmice da nam je dovoljan jedan set da budemo među najboljim drugoplasiranim reprezentacijama koje idu na Euro, no počeli smo dosta nervozno od starta. Ipak, pokazali smo da imamo karakter u završnici prvog seta, i kada smo ga dobili u našu korist zaigrali smo rasterećenije. Zapravo smo tek tada počeli slobodnije igrati. Mislim da je bila dobra, kvalitetna i zanimljiva utakmica u kojoj smo mi ipak na kraju zasluženo slavili.''

Kapetan naše reprezentacije i uz Ivana Raiča njen najdugovječniji član, Tsimafei Zhukouski, nakon susreta nije krio sreću: ''Htio bih čestitati svojoj ekipi, cijelom stručnom stožeru i svim ljudima koji su vjerovali u nas. Teško je trenutno opisati osjećaje nakon ovog dugo očekivanog trijumfa za koji smo puno radili. Za Euro ćemo se maksimalno spremiti i vjerujte da vas nećemo razočarati.’’

Hrvatski su odbojkaši zaslužili ovaj plasman na Euro, jer su s 3:2 nadigrali favoriziranu Nizozemsku koja zbog većeg broja osvojenih bodova ipak kao prva ide direktno na Euro.

Idućeg vikenda hrvatski su odbojkaši ponovno u pogonu, ovoga puta u Srebrnoj skupini Europske lige, što će biti sjajna priprema za Europsko prvenstvo.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se