Nazad na vijesti
Korporativno upravljanje i rodna ravnopravnost u Nadzornim odborima
11. rujan 2023.

Korporativno upravljanje i rodna ravnopravnost u Nadzornim odborima

Europska banka za obnovu i razvitak organizitra interaktivan online trening za poslovne žene, u suradnji s Center For International Private Enterprise - CIPE i Deloitte-ovim timom stručnjaka koji će se održati 20. i 21. rujna 2023.

EBRD vas poziva na online trening namijenjen poslovnim ženama koje žele naučiti više o principima dobrog korporativnog upravljanja i funkcioniranju Nadzornih odbora (NO). Na treningu ćete steći tehnička, pravna i praktična znanja koja će unaprijediti vaše upravljačke vještine i pripremiti vas za sudjelovanje u radu Nadzornih odbora.
Trening je namijenjen ženama koje imaju relevantno profesionalno iskustvo i formalnu edukaciju te želju da se uključe na više pozicije u trgovačkim društvima, poduzetnicama koje žele profesionalizirati internu organizacijsku strukturu i uspostaviti NO te poduzetnicama koje su svoja poslovanja prenijele na drugu generaciju ili profesionalni menadžment i spremne su za neizvršne funkcije.

Tim stručnjaka iz Deloitte-a i Odvjetničkog ureda u suradnji s Deloitte Legal - prezentirat će i podijeliti znanja vezana za sljedeće teme:

 • Korporativno upravljanje, zašto je ono bitno i koje su najbolje europske prakse
 • Pravni i regulatorni okvir korporativnog upravljanja: Zakon o trgovačkim društvima, novi Kodeks korporativnog upravljanja Zagrebačke burze iz 2019. i noviteti u pogledu sastava Nadzornog odbora, OECD pravila korporativnog upravljanja
 • Europski trendovi u pogledu rodne ravnopravnosti: EU Direktiva o kvotama u Nadzornim odborima
 • Pravni i poslovni okvir Nadzornog odbora, sastav i nadležnosti
 • Obveze i odgovornosti članova Nadzornog odbora vs. Uprave, uz prikaz razlika monističkog i dualističkog sustava korporativnog upravljanja
 • Preduvjeti za učinkovito djelovanje Nadzornog odbora
 • Pod-odbori Nadzornog odbora: sastav, uloga i interakcija s NO i ostalim tijelima
 • Uloga Nadzornog odbora u izazovnim okolnostima (rat u Ukrajini, inflacija)
 • Kako napisati životopis za članicu Nadzornog odbora
 • Važnost ESG-a.

Stečena znanja omogućit će vam bolje razumijevanje sveukupnog korporativnog upravljanje unutar vlastitih organizacija, razlike između Nadzornog odbora i Uprave te sve o monističkom i dualističkom sustavu korporativnog upravljanja, prava i obveze Nadzornog odbora u odnosu na Upravu i druge organe, spoznati poslovne razloge zašto vaša organizacija treba razmisliti o formiranju Nadzornog odbora i njegovih pod-odbora (ako ga/ih još nema), a ako ima NO - potaknuti vas da se kandidirate i postane stručna i educirana članica, te da unutar njega učinkovito upravljate procesima i donosite provjerene i kvalitetne odluke.

Trening traje ukupno 8 sati i održat će se u 2 modula:

 • Modul 1: srijeda, 20. rujan 2023. (9:00 – 13:00)
 • Modul 2: četvrtak, 21. rujan 2023. (9:00 – 13:00)

Za prijavu je dovoljno poslati kratak životopis i vaša očekivanja treninga putem linka:

Hrvatska: Korporativno upravljanje i rodna ravnopravnost u Nadzornim odborima - EBRD (ebrdevents.com)

Za dodatne informacije pošaljite mail: supekv@ebrd.com. Trening će se održati na hrvatskom jeziku. Sudjelovanje je besplatno, broj mjesta je ograničen pa vas molimo da interes iskažete što prije, najkasnije do 18. rujna 2023.

Upoznajte predavače:

1. Ivan Zornada
Ivan je kvalificirani odvjetnik i partner odvjetničkom društvu u suradnji s Deloitte Legal, s primarnim fokusom na savjetovanje klijenata u širokom spektru pitanja iz domene općeg korporativnog prava i korporativnih transakcija.
U svakodnevnom poslu savjetuje domaće i inozemne klijente o mnogim pravnim aspektima njihova poslovanja u Hrvatskoj, bilo da se radi o novim investicijama ili već dobro uhodanim društvima. Ivan je član tima koji se bavi pitanjima pravne usklađenosti te savjetuje klijente o regulatornim zahtjevima hrvatskog i europskog zakonodavstva.
Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje je bio među 1% najboljih studenata svoje generacije te je dobitnik nekoliko akademskih priznanja. Prije nego se pridružio Deloitte Legal timu, proveo je gotovo sedam godina radeći kao odvjetnički vježbenik, kasnije i odvjetnik u jednom od vodećih odvjetničkih društava u CEE regiji.

2. Dražen Rajaković
Dražen je Viši manager u Deloitte Risk Advisory odjelu sa sjedištem u Zagrebu. Dražen radi za Deloitte više od 20 godina i ima relevantno iskustvo u provedbi projekata vezanih uz korporativno upravljanje, internu reviziju, upravljanje rizicima, interne kontrole, ESG, usklađenost, poboljšanje organizacije i procesa, financijsko izvješćivanje i transformaciju u raznim industrijama. Dražen je stekao značajno iskustvo na projektima EBRD-a kroz angažmane u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

3. Karla Grgić
Karla Grgić je viša menadžerica u odjelu upravljanja rizicima u Deloitte-ovom uredu u Zagrebu. Primarno radi na temama održivosti unutar kojih poduzećima pomaže implementirati ESG prakse, razviti održive strategije, izračunati emisije stakleničkih plinova i u skladu s istima pripremiti dekarbonizacijske strategije te također pruža podršku poduzećima u pripremi Izvješća o održivosti (uključujuću EU Taksonomiju) i ESG rejtinga. Uz navedeno, Karla također pruža podršku poduzećima u strateškim temama poput izrade korporativnih strategija, optimizacije procesa, restrukturiranja i dr. Uz razne projekte u privatnom sektoru, također pruža podršku javnim institucija, bila je voditelj projekta izrade Teritorijalnih planova za pravednu tranziciju RH te je trenutno voditelj projekta Jačanja fiskalne održivosti zdravstvenom sustava u Republici Hrvatskoj, oba projekta financirana su od strane EU-a.
Nakon završenih magistarskih studija Analize i poslovnog planiranja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Europskih poslovnih studija (Projektni menadžment) na Sveučilištu u Mariboru (magna cum laude), radila je tri godine kao vanjski suradnik na EFZG-u gdje je držala seminarsku nastavu iz područja „Menadžmenta“, „Menadžmenta promjena“, „Društvene odgovornosti poduzeća“ i „Poslovne etike“ te sudjelovala na raznim znanstvenim i strateškim projektima.

4. Jelena Kraljević
Jelena je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao jedna od najboljih studentica svoje generacije prije dolaska u Deloitte Legal. Pravosudni ispit položila je 2022. godine s odličnim uspjehom.
Specijalizirala se za korporativno i trgovačko pravo, uglavnom kroz prekogranične transakcije u nizu različitih sektora. Jelena je savjetovala u mnogim strateškim projektima i M&A poslovima u Hrvatskoj, gdje je bila operativno uključena u nekoliko timova koji su se bavili akvizicijama kompanija, te razvojem projekata u Hrvatskoj kroz različite faze. Osim toga, njezin rad uključuje podršku klijentima u širokom rasponu ugovornih i regulatornih pitanja.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se