natrag na listu članova

LPT d.o.o.

Kategorija Corporate Member Industrija: Proizvodnja

Poduzeće L&P Tehnologije d.o.o. (skraćeno LPT) osnovano je 2000. godine kao sestrinska tvrtka, 100% u vlasništvu multinacionalne kompanije Leggett & Platt®, sa sjedištem u Carthage, Missouri, SAD.

Kompanija Leggett & Platt® drži status vodećeg svjetskog inovatora i lidera u industriji proizvoda za spavanje već punih 140 godina. Sve je započelo izumom opruga za krevete i sve do danas zadržali su snažan fokus na osiguravanje što kvalitetnijeg i udobnijeg spavanja prihvativši to kao trajn izazov. Dugi niz godina Leggett & Platt® dio je prestižnog S&P 500 Indexa. Osnovana 1883. godine i uvijek čvrsto usmjerena rastu i razvoju, kompanija je narasla do današnjih 15 divizija, 23.000 zaposlenih i 145 tvornica u 18 zemalja. S početkom 2023. ostvarila je prodaju od 5 milijardi USD, od čega 38% izvan SAD. Hrvatski dio kompanije uključuje razvoj i proizvodnju širokog spektra opružnih jezgri te strojogradnju, s time da korijeni sežu do 1989. godine, tada kao dio poduzeća Hespo d.o.o. i Heplast.d.o.o., pa sve do pridruživanja 2000. godine Leggett&Platt®-u i osnivanja LPT d.o.o. Intenzivan razvoj se nastavlja, proizvodni asortiman značajno se neprestano osuvremenjuje i proširuje, otvorena su mnoga nova tržišta, uloženi su veliki resursi u tehnološku modernizaciju, a broj zaposlenih konstantno se povećava uz kontinuirano poboljšavanje učinkovitosti proizvodnje i distribucije. LPT kontinuirano razvija nove, inovativne proizvode i unapređuje postojeće te ima čvrsti status vodećeg regionalnog dobavljača raznih vrsta opružnih jezgri za madrace i namještaj. Tijekom 2022. proizvedeno je više od 3,2 mil. opružnih jezgri, a 95% od toga je izvezeno u više od 30 zemalja svijeta za više od 200 B2B kupaca. LPT posluje u 38.500 m2 proizvodnih prostora, ali na ukupno 155.000 m2 zemljišta čime je osiguran prostor za realizaciju daljnjih investicija, planova i vizija.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se