natrag na listu članova

Magic Forest d.o.o.

Kategorija Small Business Member Industrija: Tehnologija

Magic forest je hrvatski start-up koji vrednuje smanjenje emisija ugljičnog otiska tako da spaja zemljoposjednike šuma i šumskog zemljišta i tvrtke koje žele poslovati na održiv način.

Tvrtke tako mogu unajmiti šumu ili dodatno pošumiti šumska zemljišta koja ostaju u vlasništvu zemljoposjednika. Naša platforma (MVP pristup) pruža usluge zemljoposjednicima koji posjeduju šumu ili šumsko zemljište pogodno za pošumljavanje (Projekt O2) Pružamo rješenja tvrtkama koje temeljem izračuna ugljičnog otiska mogu unajmiti na godišnjoj bazi šumu kako bi kompenzirale udio emisija ugljičnog dioksida koje tvrtka emitira. S druge strane nudimo opciju pošumljavanja inovativnom tehnologijom pomoću dronova (pogledajte kako). Radimo na tome da naša platforma postane pouzdana i sigurna za transakcije kojima bi se uvela nova vrijednost za ugljik u obliku tokena namijenjena trgovini. Projekt O? donosi i inovativna biotehnološka rješenja na tržište uz multidisciplinarni pristup agronomije, šumarstva, poduzetništva, WEB/GIS tehnologija, mapiranja, mjerenja ekološkog otiska i socijalnih mreža. Kroz interaktivnu web aplikaciju pojedinci i tvrtke koji se uključe u projekt mogu pratiti što su i gdje posadili, kako napreduje nasad tj. buduće stablo ili šuma, na kojim područjima se može saditi, te ujedno dobiti izračun o pozitivnom ekološkom otisku koji ostavljaju u nasljeđe.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se