natrag na listu članova

Medika d.d.

Kategorija Corporate Member Industrija: Zdravstvo

Medika d.d. je utemeljena 1922. godine, je najstarija i vodeća veledrogerija u Hrvatskoj, čija je temeljna djelatnost prodaja i skladištenje te distribucija humanih i veterinarskih lijekova, medicinskih proizvoda, opreme i stomatoloških pomagala, dijetetskih, kozmetičkih, higijenskih i drugih proizvoda namijenjenih zdravstvenom tržištu.

Društvo opskrbljuje ljekarne, zdravstvene ustanove, bolnice, domove zdravlja, ambulante, ordinacije, veledrogerije i specijalizirane prodavaonice najširim asortimanom proizvoda. Društvo u vlasništvu ima 100% udjela u Zdravstvenoj ustanovi (ZU) Ljekarne Prima Pharme i društvu Primus nekretnine d.o.o. Grupa Medika prodaju ostvaruje kroz kanale veleprodaje i maloprodaje koji su detaljnije objašnjeni u nastavku. Veleprodaja se ostvaruje u Društvu, dok se maloprodaja ostvaruje kroz Grupu Prima Pharme. Usluge skladištenja, manipulacije robom i distribucije kupcima osnovna su djelatnost Medike u koju kontinuirano ulažemo nove tehnologije i radne procese. Ukupan broj skladišnih prostora iznosi 18,550 m2. Logistički centar Zagreb mjesto je gdje se odlučuje o nabavi i distribuciji, dok se u moderno ustrojenim distributivno skladišnim centrima u Osijeku, Rijeci i Splitu organizira skladištenje i distribucija.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se