natrag na listu članova

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA)

Kategorija Non - Profit Member Industrija: Udruge

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) - prvo je udruženje koje se sastoji od stručnjaka u području klimatskih promjena i politike u Hrvatskoj osnovano prije 9 godina.

Osnovani smo sa svrhom da pomognemo poslovnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju emisija CO2, uvođenju Strategije s niskim udjelom ugljika ( Niskougljične strategije), Strategije prilagodbe i Europskog zelenog plana u njihove poslovne planove i procese, a time i njihov održiv - zeleni gospodarski razvoj i rast u Republici Hrvatskoj i EU, uz očuvanje okoliša i klime. U ranijim godinama rada Instituta putem Instituta uspostavljena je lakša i brža komunikacije između dionika i javne uprave, što je naišlo na odobrenje stručnjaka iz Ministarstva zaštite okoliša koji su prepoznali blagodati takvog pristupa, u skladu s očekivanjima i obvezama koje su EU nametnule Ministarstvu. U suradnji s tim stručnjacima održano je nekoliko radionica, a članice IICA-e prisustvovale su potpisivanju Pariškog sporazuma 2015 godine, kojim su države svijeta preuzele još strože obveze. U međuvremenu je IICA također izmijenio ulogu i sastav institucije, osiguravajući tako veću učinkovitost u provedbi Strategije prilagodbe klimatskim promjenama, Zakona o klimatskim promjenama i zaštiti ozonskog omotača Republike Hrvatske, ali i Europskog zelenog plana, koji mora biti intenzivno uveden u hrvatsko gospodarstvo u sljedećih nekoliko godina.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se