natrag na listu članova

MERCK d.o.o.

Kategorija Corporate Member Industrija: Zdravstvo

Merck je osnovan 1668. godine kao ljekarna u Darmstadtu u Njemačkoj te se vremenom razvio u živopisnu znanstvenu i tehnološku tvrtku. Već 353 godine, znatiželja vodi tvrtku ka pružanju izvrsnosti pacijentima i klijentima - i ka zamišljanju budućnosti.

Dvije su tradicije oduvijek bile u središtu uspjeha tvrtke: znanost, koja je u središtu svega što Merck čini te osnivačka obitelj koja već 13 godina oblikuje tvrtku i koja je većinski vlasnik tvrtke (70,3%). Od osnivanja prije 353 godina, Merck je postao uistinu globalna tvrtka s više od 58 000 zaposlenika u 66 zemalja svijeta, u tri različite grupe poslovanja: Healthcare, Life Science i Performance Materials visoke tehnologije. Unutar Healthcare poslovanja, Merck-ov biofarmaceutski portfelj bavi se terapijskim područjima kao što su: onkologija i imunologija (tumori), neurologija i imunologija (multipla skleroza), neplodnost te opća medicina (štitnjača, dijabetes tipa 2 i kardiovaskularne bolesti). U Life Science poslovanju, Merck nudi visoko kvalitetne proizvode i rješenja za istraživanje i proizvodnju kemijskih i bioloških lijekova. U Performance Materials poslovanju, Merck razvija specijalne kemikalije za zahtjevne primjene, od tekućih kristala i OLED materijala za zaslone i osvjetljenja, do pigmenata za premaze i kozmetiku te do visokotehnoloških materijala za elektroničku industriju. Merck je 2017. godine uložio ukupno 2,1 milijarde eura u istraživanje i razvoj. Merck ispunjava dugoročnu korporativnu odgovornost programima, inicijativama i partnerstvima, koji se usredotočuju na tri ključna područja: zdravstvo, okoliš te obrazovanje i kulturu. Merck d.o.o. Hrvatska je otvorio svoj ured 1996. godine te sa svojih 35 zaposlenika u Hrvatskoj, već 25 godina aktivno sudjeluje u inicijativama koje su u skladu s programima korporativne odgovornosti. Merck je uistinu živopisna znanstvena i tehnološka tvrtka!

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se