Nazad na vijesti
Microsoft predstavlja napredne inovacije bazirane na umjetnoj inteligenciji
22. rujan 2023.

Microsoft predstavlja napredne inovacije bazirane na umjetnoj inteligenciji

Microsoft, globalni lider na području inovativnih tehnologija, pokreće novu eru umjetne inteligencije i u svoje proizvode integrira Microsoft Copilot, revolucionarnog AI suputnika dizajniranog da promijeni način na koji ljudi koriste tehnologiju.

Ovaj revolucionarni proizvod koristi snagu sučelja za chat i velikih jezičnih modela, omogućavajući korisnicima da komuniciraju s tehnologijom svakodnevnim govorom i primaju inteligentne odgovore i radnje u skladu s kontekstom. Počevši od 26. rujna 2023, Microsoft Copilot će postati dostupan u sljedećem izdanju sustava Windows 11, a dostupnost će se ove jeseni proširiti na Bing, Edge i Microsoft 365 Copilot. Microsoft 365 Copilot bit će generalno dostupan za poslovne korisnike 1. studenog 2023, zajedno s Microsoft 365 Chatom, novim AI asistentom koji će potpuno transformirati poslovne procese.

Microsoft je također najavio veliko ažuriranje za Windows 11, koje stiže 26. rujna. Poboljšanje Windows verzije 22H2 označava značajan korak naprijed u svijetu računalstva pokretanom pomoću umjetne inteligencije, a korisnicima širom svijeta pružit će visoko personalizirano iskustvo korištenja računala. Unaprjeđenja temeljena na umjetnoj inteligenciji integrirana su u Windows aplikacije, kao što su Paint i Fotografije. Ostale nove značajke uključuju više načina za snimanje sadržaja zaslona te razna ažuriranja za Clipchamp, Notepad i Outlook. Zajedno s Windows aplikacijama, Microsoft web preglednici Bing i Edge također će biti unaprijeđeni pomoću naprednih AI modela koji pružaju personaliziraniju i učinkovitiju online interakciju. Sve te inovacije namijenjene su poboljšanju Windows 11 korisničkog iskustva, čineći ga intuitivnijim, produktivnijim i personaliziranim.

Kao dio novog ažuriranja, Microsoft predstavlja Microsoft 365 Chat, dinamičnog pomoćnika kojeg pokreće umjetna inteligencija. On pristupa vašim poslovnim podacima, uključujući e-mailove, sastanke, dokumente, chatove i web informacije. Microsoft 365 Chat pruža mnogo više od odgovora na bazična pitanja jer s nevjerojatnom učinkovitošću pomaže korisnicima da riješe složene ili zamorne zadatke, kao što su izrada strateških dokumenata ili upravljanje e-mailovima.

Najnoviji dodatak Microsoft 365 korisničkim aplikacijama – Designer – pokretat će OpenAI Dall.E3 text-to-image model, omogućavajući korisnicima da budu kreativniji i pretvore svoje ideje u vizualno primamljiv sadržaj. Microsoft integrira Designer u Microsoft 365 Copilot za korisnike, počevši s Wordom. Koristeći kontekst dokumenata, Designer sugerira vizuale, dajući osobni pristup sadržaju koji je kreirao korisnik. Integracija omogućava korisnicima da dokumente s puno teksta pretvore u vizualno privlačne materijale.

Microsoftovi novi Surface uređaji čine savršenu platformu za prikaz nevjerojatnih mogućnosti koje nudi umjetna inteligencija u najnovijoj verziji Windows 11 sustava. Moguće je izvući maksimum iz korisnih AI iskustava pomoću moćnih uređaja, kao što su novi Surface Laptop Studio 2, sjajno izbalansirani Laptop 3 Go, prenosivi 2-u-1 Surface Go 4 for Business i vrhunski uređaj za suradnju za hibridni rad – Surface Hub 3.

„U današnjem svijetu, umjetna inteligencija nije samo tehnologija – ona je transformativna snaga koja pojedinicima omogućava da postignu više u svakom aspektu svog života. Za zemlje u regiji Adriatic, to znači održati korak s globalnim inovacijama i već možemo vidjeti primjere gospodarskog rasta u brojnim sektorima, uključujući proizvodnju, financije i osiguranje. Možemo koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju potrošnje energije i upravljanje prirodnim resursima te na taj način doprinijeti održivom razvoju u regiji. Umjetna inteligencija stvorit će i nove poslovne prilike u tehnološkom sektoru te u drugim industrijama koje koriste mogućnosti AI tehnologije, komentirao je Kalin Dimtchev, Direktor Microsoft Adriatic regije.

Microsoftova vizija budućnosti okreće se oko umjetne inteligencije koja osnažuje pojedince da postignu više u životu i poslovanju. Ove inovacije pokazuju posvećenost kompanije da pruži AI iskustva usmjerenih na korisnike, uz predanost privatnosti i sigurnosti. Dok umjetna inteligencija nastavlja oblikovati naš svijet, Microsoft ostaje na čelu, osiguravajući da umjetna inteligencija služi kao vrijedan alat za sve.

Saznajte više u Microsoft 365 blogu i Security blogu . Ako želite pogledati sve blogove, vidoezapise i materijale povezane s najavom, posjetite Microsoft News Center.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se