natrag na listu članova

Nexe d.d.

Kategorija Patron Member Industrija: Proizvodnja

NEXE Grupa sastoji se od 15 tvrtki koje posluju u Republici Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a u kojima je zaposleno gotovo 1.800 radnika.

Osnovna djelatnost je proizvodnja građevinskih materijala - cementa, betona, agregata, betonskih elemenata, crijepa i cigle, a u sastavu NEXE Grupe posluju još i Luka Tranzit Osijek te tvrtka za gospodarenjem otpadom Ekonex. Najveća članica NEXE Grupe je tvornica cementa NEXE d.d. u Našicama, koja je ujedno i okosnica ovog poslovnog sustava. Vizija NEXE Grupe je biti vodeći proizvođač građevinskih materijala prepoznat po društveno odgovornom poslovanju i održivom stvaranju novih vrijednosti za svoje kupce, vlasnike, zaposlenike i društvenu zajednicu. Misija je odgovorno graditi bolju budućnost. Važan korak u gradnji bolje budućnosti je usvojena Strategija NEXE Grupe za razdoblje 2022.-2030. kojom su definirana četiri strateška stupa za stvaranje dodatne vrijednosti: tržišna orijentiranost, implementacija novih tehnologija, operativna izvrsnost te razvoj ljudi i organizacije. Strategija podrazumijeva projekte koji će omogućiti cjelovitu energetsku i zelenu tranziciju. Energetska tranzicija podrazumijeva niz projekata u cilju smanjenja energetske ovisnosti tvornica NEXE Grupe ulaganjem u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, dok zelena tranzicija podrazumijeva smanjenje CO? emisija za više od 50% do 2030. godine ulaganjem u nova tehnološka rješenja i kroz operativnu izvrsnost. Koliko predano se radi u NEXE Grupi na ostvarenju strateških ciljeva potvrđuje i projekt tvornice cementa NEXE d.d. CO2NTESSA. Riječ je o najvećem projektu NEXE Grupe čija vrijednost je procijenjena na 400 milijuna EUR, a podrazumijeva modifikaciju proizvodnje klinkera i proizvodnju cementa bez CO? emisija u atmosferu od 2029. godine. Projekt CO?NTESSA jedna je od najvećih planiranih investicija u industriju u Hrvatskoj, a važnost projekta prepoznala je i Vlada RH uvrstivši ga na Listu strateških investicijskih projekata Republike Hrvatske.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se