Nazad na vijesti
Novo stajalište „Preporuke za reformu poreznog sustava u 2020. godini“
5. listopad 2020.

Novo stajalište „Preporuke za reformu poreznog sustava u 2020. godini“

S ciljem postizanja konkurentnijeg poreznog sustava i posljedično cjelokupnog hrvatskoga gospodarstva, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj objavila je „Preporuke za reformu poreznog sustava u 2020. godini“.

Stajalište predlaže niz mjera za unaprijeđenje funkcioniranja poreznog sustava, uključujući mjere za rasterećenje davanja na plaće (porez na dohodak) i davanja na pojedina primanja radnika.

Uz već do sada predlagane mjere, stajalište sadrži i nove preporuke koje se tiču izmjene poreznog tretmana „primitka u naravi“, oporezivanja primitaka od nagrada u obliku dodjele dionica i opcijske kupnje dionica (točnije implementacije opcijskih planova i u društvima s ograničenom odgovornošću te prijedloga koji se tiče neto vs. bruto naknade kod opcijskih planova).

AmCham-ove „Preporuke za poreznu reformu u 2020. godini“ dostupne su ovdje.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se