Nazad na vijesti
Poznati prvi zakupci logističkog centra RC zone Samobor
29. ožujak 2024.

Poznati prvi zakupci logističkog centra RC zone Samobor

RC Europe, razvojna i investicijska grupa iz Češke, objavila je početak nove faze izgradnje svog prvog projekta u Hrvatskoj – najvećeg i najmodernijeg logističkog centra RC Zone Samobor te imena prvih zakupaca, redom velikih igrača iz logističkog sektora.

U blizini izlaza na autocestu A3 te slovenske granice, na zemljištu ukupne površine 170.000 m2 nalazit će se impresivni objekt od 86.000 m2 namijenjen iznajmljivanju. Prostor budućeg logističkog centra vrijednog preko 100 milijuna eura, a čiji se završetak očekuje za godinu dana, zakupci će moći koristiti u skladu sa svojim željama i potrebama – za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

Potencijal i prednosti RC Zone Samobor već su prepoznala tri značajna zakupca koji su svoje buduće poslovanje odlučili unaprijediti unutar gospodarske zone Bobovica. Prvi dogovor sklopljen je s hrvatskom podružnicom globalnog logističkog predvodnika DB Schenker koji je prisutan u preko 150 zemalja s više od 2.000 poslovnica i oko 74.500 zaposlenika. Uslijedio je Logaritam, tvrtka čiji tim iskusnih stručnjaka već petnaestak godina tržištu nudi usluge skladištenja, skladišne manipulacije, nacionalne distribucije, ali međunarodnih otpremničkih usluga. Treći u nizu partnera je Milšped koji već 30 godina pruža suvremene logističke i transportne usluge u 14 zemalja na 3 kontinenta. Iako već posjeduju impozantno skladište u obližnjoj Svetoj Nedelji, potvrdom ovog partnerstva postojeće kapacitete značajno će proširiti novim.

Nakon mjeseci predanog rada i uspješno završenih pripremnih te zemljanih radova, projekt je nedavno ušao u novu fazu, u kojoj će fokus biti na armiranobetonskim radovima i montaži predgotovljenih konstrukcija, uključujući 120 fasadnih stupova, ali i dugo iščekivanje krovne konstrukcije.

CEO RC Europea Antonín Dillenz poručio je da su ponosni na dosadašnji napredak projekta RC Zone Samobor, da sve ide prema planiranom rasporedu te izrazio zadovoljstvo što se kapaciteti ubrzano pune respektabilnim imenima. (1991/2000)

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se