Nazad na vijesti
Pridružite se AmCham-oj ESG radnoj skupini
24. svibanj 2023.

Pridružite se AmCham-oj ESG radnoj skupini

Na inicijativu članova AmCham pokreće Radnu skupinu koja će se baviti ESG (okoliš, društvo i upravljanje) tematikom.

Cilj osnivanja Radne skupine je razmjena iskustava članova, identificiranje potencijalnih problema te formuliranje pitanja i područja za koje bi nadležna tijela trebala pružiti potporu i ponuditi odgovore poslovnoj zajednici po pitanju implementacije ESG načela.

Europska unija definirala je kreiranje mjera za poboljšanje ESG transparentnosti metodologija referentnih vrijednosti i inicijativu za postavljanje standarda za metodologiju referentnih vrijednosti za niske emisije ugljika u Uniji.

Održivo financiranje odnosi se na proces uzimanja u obzir pitanja okoliša, društva i upravljanja (ESG) pri donošenju investicijskih odluka u financijskom sektoru, što dovodi do više dugoročnijih ulaganja u održive gospodarske aktivnosti i projekte.

Prvi sastanak Radne skupine održat će se u srijedu, 24. svibnja 2023., od 9:30 do 11:00 sati i ovim putem pozivamo Vas da se priključite Radnoj skupini. Za više informacija možete kontaktirati Dražena Malbašića, voditelja politika na drazen.malbasic@amcham.hr

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se