Nazad na vijesti
Prijave za deveto izdanje EY Poduzetnika godine otvorene do kraja studenoga
17. studeni 2023.

Prijave za deveto izdanje EY Poduzetnika godine otvorene do kraja studenoga

Program EY Poduzetnik godine već više od 35 godina prepoznaje i slavi najuspješnije poduzetničke diljem svijeta, dok se u Hrvatskoj program održava od 2014. godine.

Tijekom godina, EY Poduzetnik godine, nacionalno izdanje programa okupilo je preko 240 poduzetnica i poduzetnika koji dokazuju da domaće poduzetništvo itekako može konkurirati na svjetskoj poduzetničkoj pozornici.

Titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio je dvojac iz tvrtke Nanobit, Alan Sumina i Zoran Vučinić, a godinu kasnije najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjednikom je proglašen 2016. godine, dok je priznanje četvrtog izdanja hrvatskog EY Poduzetnika godine pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku tvrtke Rimac Grupa. Na jubilarnom petom izdanju slavili su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip. Šesti put dobitnicima nagrade su proglašeni Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković iz Algebre, a dobitnici nagrade za 2021. bili su Miljenko Borščak i Stiven Toš iz ludbreškog Bomark Paka. Zadnji koji je ponio prestižnu titulu EY Poduzetnika godine bio je Vjekoslav Majetić iz tvrtke DOK-ING, a koja poduzetnica ili poduzetnik će biti proglašen dobitnikom nagrade EY Poduzetnik godine za 2023. bit će poznato na svečanom proglašenju u ožujku 2024.

Deveto izdanje programa EY Poduzetnik godine svjedoči o snažnoj i rastućoj poduzetničkoj zajednici u Hrvatskoj te kontinuirano jača poduzetničku klimu u državi. Pored toga, program pobjednicima domaćeg izdanja nudi i priliku da svoje uspjehe predstave na prestižnoj svjetskoj završnici u Monacu u društvu drugih uspješnih poduzetnika iz svih krajeva svijeta.

Prijave za EY Poduzetnika godine za 2023. godinu traju sve do kraja studenoga, a ako poznajete uspješnu poduzetničku priču ili smatrate da bi poduzetnica ili poduzetnik iz vaše okoline bili idealni kandidati za nagradu, nominirajte ih za sudjelovanje u programu EY Poduzetnik godine 2023. putem službene stranice.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se