Nazad na vijesti
Sastanak s dekanom Pravnog fakulteta u Splitu
20. rujan 2019.

Sastanak s dekanom Pravnog fakulteta u Splitu

AmCham-ovo stajalište „Edukacija i specijalizacija u pravnoj profesiji“ bila je tema sastanka predstavnika AmCham-a i prof. dr. sc. Mirka Klarića, dekana Pravnog fakulteta u Splitu.

AmCham-ovo stajalište „Edukacija i specijalizacija u pravnoj profesiji“ bila je tema sastanka predstavnika AmCham-a i prof. dr. sc. Mirka Klarića, dekana Pravnog fakulteta u Splitu. Razgovaralo se o prilikama za unaprjeđenje na razini visokog obrazovanja, praksi prije stjecanja mogućnosti samostalnog rada u pravnim profesijama i profesionalnom usavršavanju na radnom mjestu te stjecanju iskustva kroz rad. Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a predstavila je preporuke sadržane u stajalištu kojima je cilj unaprjeđenje sustava i trenutnih praksi vezanih uz edukaciju za i u pravnim profesijama.

Svi sudionici sastanka složili su se da prostora za unaprjeđenje ima i to posebno u dijelu stjecanja praktičnih znanja i vještina studenata, te je u tom smislu iskazan i interes za uspostavom suradnje između Pravnog fakulteta u Splitu te članica AmCham-a. Veliki naglasak stavljen je i na važnost prava intelektualnog vlasništva.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se