Nazad na vijesti
Sastanak s gosp. Franom Matušićem, državnim tajnikom, Min. turizma
7. veljača 2019.

Sastanak s gosp. Franom Matušićem, državnim tajnikom, Min. turizma

Predstavnici AmCham-a, gđa Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, gosp. Ognjen Bagatin, član Radne skupine za turizam i gđa Barbara Kolarić, voditeljica politika, sastali su se u četvrtak, 7. veljače 2019. s gosp. Franom Matušićem, državnim tajnikom u Ministarstvu turizma.

Tema sastanka bilo je AmCham-ovo stajalište „Preporuke za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj“.

Kao zemlja visoko kvalitetne radne snage i izvrsnosti po pitanju pružanja zdravstvenih usluga, Hrvatska posjeduje snažnu bazu za razvoj zdravstvenog turizma i njegovih podvrsta. Predstavnici Ministarstva i AmCham-a složili su se da je, kako bi se omogućio rast udjela ove grane turizma u ukupnim prihodima od turizma, potrebno u nadolazećem razdoblju strateški pristupiti njenu daljnjem razvoju.

Ministarstvo turizma, s ovim na umu, aktivno radi na izradi strateških dokumenata kojima bi se omogućilo korištenje sredstava Strukturnih i investicijskih fondova EU za razvoj zdravstvenog turizma te na izradi nove web platforme koja će turistima pružati detaljnije informacije o turističkoj ponudi Hrvatske, na jednom mjestu.

Državni tajnik Matušić podržao je i važnost preporuke AmCham-a vezano uz poticanje akreditacije hrvatskih zdravstvenih ustanova s obzirom da se standardizacijom kvalitete povećava mogućnost za uspostavu suradnje sa stranim partnerima te omogućuje bolje brendiranja Hrvatske kao destinacije za zdravstveni turizam koja nudi visok standard kvalitete usluge po konkurentnim cijenama.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se