Nazad na vijesti
Span stekao stopostotni udio u povezanom društvu Bonsai
2. travanj 2024.

Span stekao stopostotni udio u povezanom društvu Bonsai

Povezana društva Bonsai i Ekobit integrirat će se u Span radi konsolidacije poslovanja u softverskom i AI segmentu.

Span d.d. sklopio je ugovor o kupoprodaji 30 % poslovnih udjela u društvu Bonsai d.o.o. Vrijednost transakcije iznosi 750.000,00 eura. Kupnjom preostalih 30 % udjela u povezanom društvu Bonsai d.o.o., Span d.d. stekao je stopostotno vlasništvo te najavio namjeru pripajanja tog društva Spanu. Istovremeno, najavljena je i namjera pripajanja povezanog društva Ekobit, koje je u stopostotnom vlasništvu društva Span d.d. sve od akvizicije 2022. godine.

Integracijom Bonsaia i Ekobita u Span objedinit će se Spanova ponuda razvoja softverskih i AI rješenja. Cilj je ostvariti jedinstven nastup na tržištu, unutar istog društva i pod jedinstvenim Span brendom. Uz cloud i cybersecurity, umjetna inteligencija postaje jedan od ključnih strateških smjerova Spana u narednom razdoblju.

AI rješenja počela su se sve intenzivnije implementirati u organizacije, a dostupnost generativne umjetne inteligencije, taj je proces još dodatno ubrzao. U poslovnom okruženju sve se više razmatraju opcije na koji način rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji mogu poboljšati poslovanje i unaprijediti procese.

„AI nije više nešto o čemu se samo govori, umjetna inteligencija ulazi na velika vrata u poslovanje. Ovim ćemo pripajanjem dodatno ojačati Spanovu AI ponudu unutar ključnih segmenata našeg poslovanja te očekujem da će nam razvoj tog dijela generirati značajnu dobit u godinama koje dolaze“, istaknuo je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana.

Ciljani datum stupanja pripajanja na snagu je krajem drugog kvartala 2024. godine, nakon čega će pridružena društva Bonsai i Ekobit djelovati pod jedinstvenim Span brendom.

Span d.d. će naknadno bez odgode objaviti kada bude sklopljen Ugovor o pripajanju između Bonsai d.o.o. i Span d.d. te Ekobit d.o.o. i Span d.d., sukladno svim primjenjivim odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

O Spanu

Span je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija koja posljednjih godina bilježi kontinuiran rast prihoda. Prisutan na tržištu više od tri desetljeća, Span trenutno zapošljava 867 stručnjaka i jedan je od najvećih IT izvoznika, koji više od dvije trećine svojih prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu. Uz 40 međunarodnih partnera Span posluje i s vodećim globalnim i regionalnim korporacijama kao što su McDonalds, Tate & Lyle, Starbucks, Newsec, Infobip, Metinvest Grupa, Triglav, NLB, Helios, Atlantic Grupa, Valamar Riviera i Croatia osiguranje. Span Grupu čini šest domaćih povezanih društava: Span d.d., Bonsai, Trilix, Ekobit, Fintech Digital Services, Span Centar kibernetičke sigurnosti; te deset inozemnih: u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu, Švicarskoj, Moldaviji, Estoniji i Gruziji. Okupljajući vodeće stručnjake za Microsoftove tehnologije i kao vodeći regionalni Microsoftov partner, Span nosi svih šest Microsoft Solutions Partner statusa te dvanaest Microsoftovih naprednih specijalizacija.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se