natrag na listu članova

Syntio d.o.o.

Kategorija Small Business Member Industrija: Informacijska tehnologija

Syntio je tvrtka koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu i svoju ulogu na tržištu vidi kao povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti.

Cilj tvrtke i njezinih zaposlenika, je pomoći drugim tvrtkama u unaprjeđenju njihovog poslovanja kroz digitalnu transformaciju. Kroz suradnju, Syntio klijentima dijeli svoje znanje o tom području, a kroz proizvode im omogućuju brže provođenje promjena softverskih arhitektura. Osim sjedišta u Zagrebu, otvorili su i urede u Danskoj i Americi te zapošljavaju sve veći broj inženjera. Većinu trenutnih zaposlenika čine inženjeri, koji već dugi niz godina grade svoje iskustvo na međunarodnim projektima. „Dugogodišnje iskustvo u industriji ukazalo nam je na veliki potencijal koje područje podatkovnog inženjerstva ima za poboljšanje postojećih i izgradnju novih poslovnih modela. Potaknuti time, odlučili smo svoje resurse uložiti u istraživanje i razvoj inovativnih proizvoda i usluga koje bi dale značajan doprinos poslovanju naših klijenata kao I IT zajednici.“, naglasio je Davorin Cetto, CEO Syntia. „Naš način rada ostvaruje se kroz suradnju s klijentima. Analiziramo njihovo poslovanje i rješenja ostvarujemo zajedno." Iskustvo i znanje stečeno na projektima s klijentima prenosi se u Syntio Labs, interni inkubator gdje se radi na razvoju jedinstvenih podatkovnih rješenja koja se dijele sa cijelom zajednicom putem open-source kanala. Vjerojatno se pitate zašto bi firma dijelila proizvode besplatno i o čemu se tu, ustvari, radi? Syntio smatra da nešto što može biti korisno svima ne bi trebalo držati sakrivenim i samo za sebe, nego omogućiti svima na korištenje, pogotovo zajednici od koje su i oni sami naučili mnogo.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se