Nazad na vijesti
Ukida se PDV kod donacija za borbu protiv COVID-19
10. travanj 2020.

Ukida se PDV kod donacija za borbu protiv COVID-19

Porezni obveznici upisani u registar obveznika poreza na dodanu vrijednost prema posebnom propisu, oslobođeni su plaćanja PDV-a za isporuke dobara i usluga, obavljene bez naknade ili protučinidbe, potrebnih za borbu protiv učinaka pandemije bolesti COVID-19.

Kao jednu od preporuka za pomoć gospodarstvu za vrijeme trajanja krize prouzrokovane COVID-19, AmCham je zagovarao donošenje Odredbe o izuzimanju isporuka bez naknade bolnicama i znanstvenim/obrazovnim institucijama od oporezivanja porezom na dodanu vrijednost.

Stoga nam je izuzetno drago da je Vlada RH donijela odluku kojom su porezni obveznici upisani u registar obveznika poreza na dodanu vrijednost prema posebnom propisu, oslobođeni plaćanja PDV-a za isporuke dobara i usluga, obavljene bez naknade ili protučinidbe, potrebnih za borbu protiv učinaka pandemije bolesti COVID-19.

S obzirom na interes svojih članica i trenutne okolnosti, AmCham-ov cilj je bio olakšati kompanijama donacije bolnicama  i znanstvenim/obrazovnim ustanovama kako bi doprinijeli obnovi i pomoći tijekom ovog kriznog razdoblja.

Detaljnije informacije dostupne su ovdje.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se