Nazad na vijesti
Inicijativa AmCham-a u vezi ukidanja obaveze korištenja pečata
29. travanj 2021.

Inicijativa AmCham-a u vezi ukidanja obaveze korištenja pečata

S ciljem usklađivanja poslovne prakse o nepostojanju zakonske obaveze korištenja pečata, AmCham je uputio Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja informacije o propisima i obrascima kojima se još uvijek u praksi predviđa upotreba pečata.

Iako zakonska obaveza korištenja pečata više ne postoji, članovi AmCham-a susreću se u svom svakodnevnom poslovanju s drugačijom praksom. Stoga je AmCham na inicijativu članova Odbora za trgovinu i investicije prikupio informacije o propisima i obrascima koji predviđaju upotrebu pečata, te ih uputio Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja s ciljem usklađivanja poslovne prakse. MINGOR je trenutno u fazi prikupljanja statusa od nadležnih tijela o provedbi reformske mjere ukidanja pečata nakon čega će uslijediti aktivnosti daljnjeg usklađivanja propisa kako bi se upotreba pečata uklonila iz sveobuhvatne poslovne prakse u RH.  

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se