Nazad na vijesti
Konferencija „Djeca su naš najvažniji posao”
27. rujan 2019.

Konferencija „Djeca su naš najvažniji posao”

Konferencija će se održati 27. rujna 2019. godine, od 9:00-13:00 sati, u kongresnom centru Forum (Radnička cesta 50, Zagreb).

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati prvog nacionalnog istraživanja o utjecaju poslovnog sektora na dječja prava u Hrvatskoj te Savjetodavno tijelo za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje (DOP), koje će pod vodstvom UNICEF-a raditi na povećanju vidljivosti i ostvarivanju dječjih prava u poslovnoj zajednici.

Cilj je konferencije prikazati u kojoj su mjeri dječja prava prepoznata u kontekstu društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj, predočiti poduzećima na koje sve načine utječu na djecu i njihova prava te objasniti što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini. Na konferenciji će za poslovni sektor i ostale dionike biti predstavljene i preporuke za veći angažman na korist djece.

Govornici na konferenciji istaknuti su predstavnici javnog i poslovnog sektora, a poseban je gost Ishmael Beah, UNICEF-ov ambasador dobre volje te međunarodno priznati autor knjiga A Long Way Gone, Memoirs of a Boy Soldier i Radiance of Tomorrow, A Novel. Nekadašnji dječak vojnik u Sierra Leoneu iza sebe ima nevjerojatnu životnu priču, koju će u inspirativnom govoru podijeliti sa sudionicima konferencije.

Radni jezici konferencije „Djeca su naš najvažniji posao” bit će hrvatski i engleski, s osiguranim englesko-hrvatskim simultanim prijevodom.

Svoj dolazak na konferenciju potvrdite e-porukom na partnerstva@unicef.hr najkasnije do 24. rujna 2019. godine.

Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se, a broj mjesta je ograničen.

www.unicef.hr/konferencija

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se