Nazad na vijesti
Održani izbori za vodstvo AmCham-ovih odbora
2. travanj 2024.

Održani izbori za vodstvo AmCham-ovih odbora

U svjetlu nadolazećih nacionalnih parlamentarnih i europskih izbora te predsjedničkih izbora u SAD-u, upotpunili smo „super izbornu“ 2024. godinu održavanjem izbora za vodstvo svih šest AmCham-ovih odbora.

Drago nam je objaviti da je u dva naša odbora izabrano novo vodstvo. Tako će u iduće dvije godine predsjedateljica Odbora za javnu nabavu biti Ema Menđušić Škugor iz odvjetničkog društva Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka, a zamjenica će biti Jelena Drndić iz PwC Hrvatska. Također, novi predsjedatelj Odbora za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je Miljenko Pekić iz Vlahović grupe i zamjenik je Miroslav Brnjak iz tvrtke BASF Croatia.

U ostala četiri odbora vodstvo je ostalo nepromijenjeno te su kandidati potvrđeni za svoj drugi mandat. Dean Kosty iz Atlantic Grupe je izabran za predsjedatelja, a Tajana Hašperger iz Selectiuma za zamjenicu predsjedatelja Odbora za digitalnu ekonomiju. Odbor za zdravstvo će u iduće dvije godine nastaviti voditi Jurica Toth iz tvrtke Medtronic Adriatic kao predsjedatelj i Ivo Šegota iz MSD-a kao zamjenik. Hrvoje Jelić iz PwC Hrvatska izabran je za predsjedatelja, a Andreja Gracin iz Telemach Hrvatska za zamjenicu predsjedatelja Odbora za trgovinu i investicije. Predsjedatelj Odbora za pravosuđe ostaje Marko Porobija iz odvjetničkog društva Porobija & Špoljarić, dok je zamjenica predsjedatelja Jadranka Orešković iz tvrtke INDAGO.

Čestitamo našim novim (starim) predsjedateljima/icama i zamjenicima/icama predsjedatelja odbora AmCham-a, želimo im uspješan mandat i veselimo se snažnoj suradnji.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se