Nazad na vijesti
Počinje Festival vještina za život
19. srpanj 2022.

Počinje Festival vještina za život

Savez izviđača Hrvatske najavio je kampanju „Vještine za život – putokaz za bolji svijet“ i Festival vještina za život koji će se održati u Lovincu od 29. srpnja do 1. kolovoza 2022. godine.

Organizatori kampanje i Festivala su Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Pokrovitelji su Središnji državni ured za demografiju i mlade, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj i Messengers of Peace – program Svjetske skautske organizacije.

Festival vještina za život, prvi takav festival u Hrvatskoj, bit će otvoren za javnost, a ponudit će mladima iz čitave Hrvatske mogućnost besplatnog sudjelovanja u više od 100 različitih aktivnosti i radionica. Festival se održava od 29. srpnja do 1. kolovoza u Lovincu u Lici. Pozivamo sve zainteresirane da nam se besplatno pridruže na Festivalu, dođu na dan, dva ili tri i sudjeluju u aktivnostima koje organiziramo s brojnim partnerima.“– najavili su iz Saveza izviđača Hrvatske.

Održavanje Festivala prati i interaktivna kampanja, nazvana „Vještine za život – putokaz za bolji svijet“ putem web stranice www.vjestinezazivot.hr, kojom se popularizira učenje i korištenje vještina za život te ističe njihova važnost u snalaženju kroz život, a sve kroz iskustva i primjere organizatora kampanje.

„Uz vještine za život učimo kako se snaći u nepoznatom okruženju, kako pozvati pomoć ili pomoći nekome, kako se penjati, orijentirati u prirodi, ali i životu. Uz vještine za život učimo kako živjeti u skladu s prirodom i kako svladavati izazove materijalnog svijeta. Značajnu ulogu u provedbi ove kampanje imaju upravo naši partneri koji važnost vještina za život znaju iz prve ruke i provode ih u svojoj svakodnevici. A gdje najbolje izbrusiti svoje vještine za život nego na prvom hrvatskom Festivalu vještina za život u Lovincu.“ – najavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i pozvao sve da dođu sa djecom na Festival vještina za život u Lovincu.

Detaljni program aktivnosti Festivala vještina za život te prijave građana na pojedine aktivnosti i radionice nalaze se na službenoj web stranici Festivala www.vjestinezazivot.hr.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se