Nazad na vijesti
Prva Porsche destinacijska stanica za punjenje plug-in hibridnih vozila u Hrvatskoj instalirana u hotelu Esplanade
12. lipanj 2019.

Prva Porsche destinacijska stanica za punjenje plug-in hibridnih vozila u Hrvatskoj instalirana u hotelu Esplanade

Prestižni brendovi Porsche i Esplanade Zagreb ujedinili su svoje vizije i omogućili gostima da od sada besplatno pune svoja hibridna vozila. Kroz ovaj projekt hotel Esplanade potvrđuje brigu o održivosti i promociji zelene energije te još jednom dokazuje da prati najnovije svjetske trendove i standarde u implementaciji jedinstvenih luksuznih usluga

Nakon što je prije nekoliko godina kao prvi u regiji Esplanade instalirao destinacijske punjače za Tesla električna vozila, hotel je kroz svoju viziju o održivom poslovanju ostvario novu suradnju s automobilskom kućom Porsche i tako postao prva lokacija u Hrvatskoj koja svojim gostima, vlasnicima Porsche vozila, kao i svima ostalima koji imaju vozila sa standardnim europskim konektorom, nudi mogućnost besplatnog punjenja putem Porsche destinacijske stanice.

'Ova usluga još jednom dokazuje da se Esplanade nalazi u samom vrhu hotela koji prateći najnovije trendove na tržištu luksuznih usluga nastoje nadmašiti očekivanja svojih gostiju i ponuditi drugačiji doživljaj boravka. Porsche je sinonim za visoku kvalitetu, vrhunski dizajn i određeni stil života, kao i hotel Esplanade, stoga me veseli da smo ostvarili ovu jedinstvenu suradnju. Kako bismo dali potporu našim gostima koji nastoje živjeti održivo, a imaju Porsche ili neku drugu marku hibridnog ili električnog vozila s europskim konektorom, odlučili smo postaviti stanicu za punjenje u sklopu hotela - bez novčane naknade za naše goste. Praksa je pokazala da gosti s oduševljenjem reagiraju na ovakve inovacije, a uvođenje novih trendova u pružanju luksuznih usluga način je poslovanja na koji smo posebno ponosni. S obzirom da smo već instalirali Tesla destinacijske punjače, nadamo se da će se ubrzo na našem parkiralištu nalaziti samo 'zeleni' limeni ljubimci.' izjavio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

Porsche destinacijskoj stanici električnih vozila uz pomoć punjača snage 11 kW za kompletno punjenje automobila potrebno je nekoliko sati. Model Type 2 koji se nalazi u sklopu hotela Esplanade nudi mogućnost punjenja svih europskih hibridnih i električnih vozila što mu dodatno daje na značaju radi brojnih marki vozila koja se mogu puniti ondje. Trenutno u Europi ima 49 tisuća Porsche stanica za punjenje u 12 različitih zemalja. Nakon instalacije ove prve stanice u Porsche Centru Zagreb smatraju, da se obzirom na sve veći broj postojećih hibridnih vozila u Republici Hrvatskoj te uz brzorastući trend napredne hibridne tehnologije može ubrzo očekivati instalacija mnogih drugih stanica za punjenje diljem Hrvatske.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se