Radna skupina za uvođenje eura

Vlada Republike Hrvatske planira uvesti euro kao službenu valutu od 1. siječnja 2023. godine. U susret tome već je započeto s nizom pripremnih aktivnosti. Vlada je 23. prosinca 2020. usvojila Nacionalni plan zamjene hrvatske kune eurom. Također, prvom polovicom 2022. godine planirano je donošenje Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Cilj osnivanja Radne skupine je razmjena iskustava članova, identificiranje potencijalnih problema te formuliranje pitanja i područja za koje bi javna uprava trebala pružiti potporu i ponuditi odgovore poslovnoj zajednici po pitanju uvođenja eura. Same pripreme za uvođenje eura predstavljaju niz logističkih i administrativnih izazova za poslovnu zajednicu te postoji niz nepoznanica koja doprinosi određenom stupnju poslovne neizvjesnosti. 

Radnoj skupini se pridružilo 97 članova. Članovi predstavljaju različite sektore, uključujući maloprodaju i veleprodaju, proizvodnju, ICT, financijski sektor i usluge.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se