Nazad na vijesti
Redizajn portala večernji.hr - developed by DWIZARDS
18. siječanj 2023.

Redizajn portala večernji.hr - developed by DWIZARDS

Tehnički dio izvedbe novog portala odradila je Web & Software agencija Dwizards.

Najstariji hrvatski portal Večernji.hr uoči svog 24. rođendana zasjao je u novom ruhu. Implementacijom najsuvremenijih tehničkih rješenja, povezujući brend novina sa modernim dizajnom, svojim korisnicima nudi novo, kvalitetnije iskustvo konzumacije novinarskog sadržaja.

Večernji.hr jedini je portal na hrvatskom tržištu koji u ovom trenutku omogućuje odabir prikaza sadržaja u tamnoj temi tzv. dark mode-u, čime se automatska postavka crnog teksta na bijeloj pozadini mijenja u bijeli tekst na tamnoj pozadini. Svaki članak čitateljima nudi i mogućnost preslušavanja. Audio verzija članaka olakšava konzumaciju tekstova ukoliko naša druga, paralelna radnja ne dopušta čitanje poput vožnje automobila. Audio člancima omogućava se povećanje pristupačnosti sadržaja za osobe s invaliditetom, a tu je i mogućnost izmjene veličine slova.

Vidljivije i preglednije informacije omogućuju čitateljima da vrlo lako i brzo dođu do svih vijesti koje ih zanimaju. Redizajnom su dodatno istaknuti i večernjakovi proizvodi poput Premium sadržaja, videa iz produkcije Večernji TV-a, te Arhiva u kojoj se mogu pronaći novinska izdanja Večernjeg lista od 1959. do 2010. godine.

Ideje o novim mogućnostima portala pomno su kroz istaživanje domaćeg i stranog medijskog tržišta, te slušajući sugestije čitatelja zadnjih godina prikupljali večernjakovci, a za tehnički dio izvedbe novog portala odgovorna je Web & Software agencija Dwizards. Dwizards je na raspolaganje stavio svoje najjače snage koje su ovaj projekt živjele od njegova začetka do finala. Brojni sati razvoja dizajna i programiranja doveli su do konačnog cilja a to je najviši tehnički doseg hrvatskog modernog novinarstva.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se