Nazad na vijesti
Schneider Electric nadmašio ciljeve održivosti za 2023. i zadržao vodstvo u ESG ocjenama
29. veljača 2024.

Schneider Electric nadmašio ciljeve održivosti za 2023. i zadržao vodstvo u ESG ocjenama

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, objavio je svoj učinak utjecaja na održivost (eng. Schneider Sustainability Impact - SSI) u 2023. kao dio svojih financijskih rezultata za cijelu godinu.

Godišnji rezultat dosegnuo je ocjenu 6,13 od 10 i time nadmašio očekivanja jer je zadani cilj bio postići ocjenu 6. Također, neovisna ocjenjivanja prepoznala su da Schneider Electric najbolje rukovodi okolišnim, društvenim i upravljačkim čimbenicima (ESG).

Rezultate čini snažnijima i činjenica da se odnose na najtopliju godinu u povijesti, čime se dodatno ističe važnost kolektivne akcije za dekarbonizaciju poslovnih operacija i lanaca vrijednosti kako bi se izbjegli najgori učinci globalnog zatopljenja i ubrzao prijelaz na čišći, pravedniji svijet.

Tijekom tri godine provedbe programa Schneider Sustainability Impact, rješenja Schneider Electrica za elektrifikaciju, digitalizaciju i automatizaciju smanjila su emisije ugljičnog dioksida klijenata pri čemu je samo u 2023. godini spriječeno 112 milijuna tona emisija. Također, napravljeni su veliki pomaci u transformaciji opskrbnog lanca Schneider Electrica.

„Schneider Electricov holistički pristup održivosti osigurava da ekološka, socijalna i upravljačka pitanja budu sastavni dio naše poslovne strategije i poslovanja“, rekao je Agustin Lopez Diaz, glavni direktor za održivost, zadovoljstvo kupaca i kvalitetu u Schneider Electricu. „Duboko nam je stalo do utjecaja kojeg imamo u cijelom našem ekosustavu i naslijeđu koje ostavljamo iza sebe. Zato smo odlučni ubrzati naš program održivosti u njegovoj pretposljednjoj godini i potaknuti sve uključene na trajan i pozitivan učinak.“

Kod vanjskog ESG ocjenjivanja, Schneider Electric zadržao je vodeću poziciju u održivosti na Dow Jones Sustainability Indexu (DJSI) i na Corporate Knights popisu 100 najodrživijih globalnih korporacija u svijetu već 13. godinu zaredom. Također, postigao je visoke rezultate Moody's Analyticsa i CDP-a te osvojio platinastu medalju EcoVadisa.

Više o rezultatima SSI-ja za 2023. i drugim pojedinostima dostupno je u cjelogodišnjem izvješću o utjecaju na održivost.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se